چطور مگشت پلو جنوبی درست کنیم؟
به گزارش مجله نیلوفری، مِگِشت پلو یکی از غذاهای محلی جنوب ایران است که شاید در شهرهای دیگر کشورمان کمتر شناخته شده باشد. مگشت پلو یک پلوی مخلوط مقوی و ترکیبی خوشمزه از مزه های مختلف است. دارچین و فلفل سیاه در کنار کشمش، گردو و گشنیز، سردی ذاتی گوشت ماهی که پروتئین اصلی این غذا است را از بین می برند و سیر، شنبلیله و ادویه های دیگر، عطر خوشی به ماهی و برنج می دهند که تا مدت ها آن را فراموش نخواهید کرد. طرز تهیه مگشت پلو زیاد پیچیده نیست. با کمی دقت در اندازه گیری و انتخاب مواد اولیه مناسب، می توانید یک غذای جنوبی خاص و خوشمزه را در خانه تهیه کنید. این غذای خوشمزه برای روزهای سرد پاییز و زمستان بسیار مناسب است و آماده کردن آن موقع زیادی نمی برد. با این قسمت از آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ همراه باشید تا دستور پخت مگشت پلو جنوبی خوشمزه به روش سنتی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مگشت پلو
- برنج خیس نموده: 4 پیمانه
- سبزی ماهی: گشنیز 400 گرم و شنبلیله 100 گرم
- تن ماهی: 2 عدد
- کشمش پلویی: 1 پیمانه
- گردو: 4 عدد
- سیر: 6 حبه
- پیاز: 2 عدد
- زعفران دم نموده: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی، دارچین، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: هر کدام 1 قاشق چای خوری
- پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چای خوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه مگشت پلو
1.
برای آغاز پیاز ها را خرد کنید و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
2.
بعد از طلائی شدن پیاز، زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی و پودر تخم گشنیز را به همراه سیر له شده به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد و پیازها رنگ بگیرند.
3.
سپس سبزی ماهی را به تابه اضافه کنید و 15 دقیقه با باقی مواد تفت دهید.
4.
پس از این که سبزیجات کمی تفت داده شدند، تن ماهی که قبلا جوشانده اید را به همراه گردو به تابه اضافه کنید.
5.
برنج را بجوشانید و آبکش کنید. سپس کف قابلمه را روغن و کمی زعفران بریزید و چند تکه نان را برش زده و برای ته دیگ کف قابلمه بچینید.
6.
یک لایه برنج روی نان ها بریزید و سپس یک لایه مخلوط سبزی و تن ماهی روی برنج اضافه کنید. این کار را لایه به لایه تا تمام شدن مواد تکرار کنید.
7.
در آخر روی برنج زعفران دم نموده غلیظ بریزید و اجازه دهید با شعله کم دم بکشد.
8.
کشمش پلویی را بشویید و برای 15 دقیقه خیس کنید. بعد آن را با کمی روغن و پودر دارچین تفت دهید تا طلائی گردد.
در نهایت برنج را سرو کنید و کشمش ها را روی آن بریزید. نوش جان.
چطور قیمه نثار قزوینی درست کنیم؟
چطور بورک گوشت درست کنیم؟
منبع: دیجیکالا مگ