برترین ترفندهای درست کردن املت اشپل ماهی بدون بوی زهم
به گزارش مجله نیلوفری، املت اشپل ماهی یکی از لذیذترین و از محبوب ترین انواع غذا با اشپل ماهی است. کافی است نکات مربوط به طرز تهیه اشپل ماهی را رعایت نموده و این غذای فوری و سه سوته را به سادگی و به خوشمزه ترین شکل ممکن درست کنید. املت اشپل ماهی یک گزینه عالی برای ، و است. اگر شما هم از علاقمندان غذاهایی که با اشپیل ماهی درست می شوند هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه طرز تهیه املت اشپل را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه املت اشپل (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
اشپل ماهی | به میزان لازم |
تخم مرغ | 4 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 2 عدد میانه |
فلفل سبز تند (اختیاری) | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پودر سیر و ادویه کاری | به میزان دلخواه |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان | برای سرو املت اشپل ماهی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه املت اشپل ماهی: 25 الی 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه املت اشپل ماهی
طرز تهیه املت اشپل ماهی با استفاده از اشپل همه ماهی های شمال و جنوب مانند ماهی سفید، ماهی قزل آلا، ماهی کپور یا دیگر انواع ماهی قابل انجام است. برای رفع کردن بوی زهم اشپل حتما آن را به دقت بشویید و با انواع ادویه ها و سبزیجات معطر مزه دار کنید.
مرحله اول: اشپل ماهی را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه املت اشپل، مثل روش ، باید اشپل یا همان تخم آزاد نشده ماهی را از شکم ماهی خارج کنید و بشویید. توجه داشته باشید، این تخم های آزاد نشده داخل یک غشا نازک (به شکل کیسه) در شکم ماهی قرار دارند. در هنگام بیرون آوردن این کیسه از درون شکم ماهی، باید مراقب باشید دیواره نازک کیسه اشپل پاره نگردد.
سپس، کیسه محتوی اشپل را در ظرف مناسبی بگذارید و زیر شیر آب با دقت بشویید تا خون آن تمیز گردد. در ادامه، دیواره نازک کیسه را پاره نموده و اشپل را خارج کنید. حالا، اشپل ماهی را هم زیر شیر آب سرد کم فشار بگیرید و با دست به آرامی ماساژ دهید تا همه تخم ها از یکدیگر جدا شده و کاملا پاکیزه شوند. محتویات کاسه را در صافی مناسبی بریزید تا آب اضافی اشپل ماهی خارج گردد.
مرحله دوم: باقی مواد املت اشپل را آماده کنید
حالا، پیاز شسته و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد نموده یا رنده کنید. گوجه فرنگی ها را هم به خوبی بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. فلفل سبز تند را هم بشویید و به صورت اسلایس های باریک برش بزنید و کنار بگذارید.
تخم مرغ ها را در کاسه مناسبی بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شده و زرده و سفیده تخم مرغ ها با یکدیگر ترکیب گردد. تخم مرغ های همزده را کنار بگذارید تا بعدا به املت اشپل ماهی اضافه کنید.
برای خرید تخم مرغ می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: پیاز را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه اشپل ماهی برای املت، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیاز نگینی یا رنده شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و سبک گردد. در ادامه، میزانی زردچوبه، پودر سیر و ادویه کاری را نیز در تابه بریزید و با پیاز تفت دهید تا رنگ و عطرش آزاد گردد.
برای خرید روغن، پیاز داغ آماده، پودر سیر، ادویه کاری و زردچوبه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: اشپل ماهی را اضافه کنید
پس از آزاد شدن عطر زردچوبه، اشپل ماهی را نیز به محتویات تابه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا تفت ببیند و با پیاز و زردچوبه مخلوط گردد. انجام این کار به خوشمزه تر شدن اشپل ماهی و رفع شدن بوی زهم آن یاری می نماید.
مرحله پنجم: گوجه فرنگی و فلفل تند را در تابه بریزید
اکنون وقت آن است که قطعات گوجه فرنگی نگینی و فلفل سبز تند را نیز به اشپل ماهی و پیاز اضافه کنید و همراه با آن ها تفت دهید. گوجه فرنگی در حین سرخ شدن کمی آب می اندازد. پس، باید چند دقیقه صبر کنید تا آب گوجه ها کاملا کشیده گردد و به روغن بیفتد.
حالا، مواد داخل تابه را کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی () جا باز کنید. رب گوجه را نیز در فضای خالی تابه بریزید و برای یکی دو دقیقه تفت دهید تا رب رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته گردد.
برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: تخم مرغ را اضافه کنید
پس از تفت دادن همه مواد، نوبت به اضافه کردن تخم مرغ هایی می رسد که قبلا همزده و از حالت لختگی خارج کردید. پس، تخم مرغ ها را همراه با فلفل سیاه و کمی نمک در تابه بریزید. محتویات تابه را به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ ها و ادویه ها با باقی مواد کاملا ترکیب شوند.
برای خرید نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: املت اشپل ماهی را بپزید
حالا، درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. حدود 25 الی 30 دقیقه صبر کنید تا املت اشپل ماهی روی حرارت بسیار ملایم به طور کامل بپزد.
مرحله آخر: املت اشپل ماهی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و این املت خوشمزه را در ظرف سرو بریزید. شما می توانید املت اشپل ماهی را همراه انواع نان یا حتی با برنج کته () نوش جان کنید. برای تزیین این غذای فوری و خوشمزه می توانید از سبزیجات تازه و معطر مانند برگ نعنا، جعفری، گشنیز، پونه یا پیازچه ساطوری شده و زیتون بدون هسته بهره ببرید.
برای تهیه نان از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه املت اشپل
- برای تهیه املت اشپل ماهی یا دیگر انواع غذا با اشپیل ماهی حتما اشپل را از فروشگاه های معتبر بخرید و از تازه بودن این مواد مطمئن شوید.
- اگر اشپل را شخصا از شکم ماهی خارج می کنید، مراقب باشید که در مرحله بیرون آوردن آن، کیسه حاوی تخم ها پاره نگردد.
- چه برای درست کردن کوکو اشپل ماهی و چه برای شور کردن اشپل یا تهیه املت اشپل و … قبل از پختن یا تفت دادن اشپل ماهی حتما آن را به خوبی بشویید و تخم ها را کاملا از یکدیگر جدا کنید.
- برای رفع کردن بوی زهم اشپل، می توانید از ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، پودر تخم گشنیز، پودر کاری و پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید میزانی شنبلیله خشک یا دیگر انواع سبزیجات معطر خشک شده را نیز به املت اشپل ماهی اضافه نموده و از این طریق، به رفع شدن بوی زهم اشپل یاری کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید املت اشپل را با درجه تندی کمتر یا بیشتری تهیه کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن املت اشپل ماهی
اشپل ماهی را تا چند وقت می توانیم در یخچال نگهداری کنیم؟
شما می توانید اشپل ماهی شسته شده و تمیز را برای 2 روز در یخچال و تا 2 ماه در فریزر نگهدارید.
طرز تهیه املت اشپل ماهی قزل آلا چگونه است؟
طرز تهیه املت اشپل ماهی سفید و ماهی قزل آلا عینا مانند یکدیگر بوده و مطابق همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم.
طرز شستن اشپل ماهی قزل آلا چگونه است که املت بوی زهم ندهد؟
روش شستن اشپل ماهی قزل آلا با دیگر انواع ماهی تفاوتی ندارد. بنابراین، بدون توجه به نوع ماهی باید کیسه حاوی تخم های آزاد نشده را با دقت از شکم ماهی خارج کنید تا پاره نگردد. سپس، آن را زیر شیر آب سرد با فشار کم بگیرید و به آرامی بشویید تا همه خون ها تمیز شوند. کیسه حاوی اشپل را در کاسه مناسبی بگذارید و پاره کنید تا تخم ماهی آزاد گردد. سپس، میزانی آب سرد در کاسه حاوی اشپل بریزید و تخم ها را به آرامی ماساژ دهید تا پاکیزه شده و از یکدیگر جدا شوند. این کار را چند بار تکرار کنید تا آب درون ظرف شفاف گردد. سپس، محتویات کاسه را در صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.
منبع: افق کوروش