10 غذای سنتی یونان که باید امتحان کنید

به گزارش مجله نیلوفری، بیشتر گردشگران، یونان را به طبیعت زیبا و آثار تاریخی اش می شناسند، اما سفر به یونان زمانی کامل می گردد که غذاهایش را امتحان کنید!

10 غذای سنتی یونان که باید امتحان کنید

با نشستن سر میز یونانی ها و خوردن غذاهایشان، در واقع بخش مهمی از فرهنگ این کشور را مزه مزه می کنید. میزهایی پر از سبزیجات تازه، بشقاب های گوشت، ماهی و نوشیدنی های رنگارنگ به معنی ناهار یا شامی طولانی است، که می تواند تمام بعدازظهر یا شب طول بکشد و یک همنشینی تمام عیار را به شما هدیه دهد. غیر از این، یونانی ها خوب می دانند که این میزهای خوش آب ورنگ را کجا بچینند! چه جایی بهتر از سواحل زیبا، کافه های محلی و پیاده رو هایی که از نور زندگی می درخشند؟

پس اگر به یونان سفر کردید و تصمیم گرفتید برای صرفه جویی بیشتر در پول، غذایتان را گوشه هتل میل کنید، بدانید که فرصت تماشا بخش بزرگی از زیبایی های یونان را از دست داده اید! اما اگر اهل ماجراجویی هستید، پیدا کردن غذاهای سنتی یونان برایتان سخت نیست.

یونان یعنی یک تکه نان با چاشنی روغن زیتون!

آن هایی که برای اولین بار به یونان سفر می نمایند، انتظار دارند تمام میزها پر از غذاهای دریایی باشد! البته باید به این افراد حق داد چون هر جا که سر می گردانند، آب های مواج دریا را می بینند. اما جالب است بدانید که غذاهای روزمره یونانی ها ترکیبی از گوشت، سبزیجات و پنیرهای متنوع است.

گوشت، غذایی است که همواره سر سفره یونانی هاست، به ویژه گوشت بز و گوسفند که به شکل های مختلفی درست می شوند. سبزیجات در آشپزی یونانی نقش ویژه ای دارد، مثلاً گوجه فرنگی و خیار همواره یک جایی کنار میز چشمک می زنند و بادمجان، پیاز و سیب زمینی در گوشه دیگر میز جا خوش می نمایند. گیلاس و انجیر هم از شخصیت های مهم میز غذای یونانی ها هستند.

بعد از این ها نوبت به لبنیات می رسد. این روزها ماست یونانی معروفیت جهانی دارد و سر سفره ما ایرانی ها هم دیده می شود. البته از قلم نیاندازید این ماست در خود یونان طعم متفاوتی دارد، پس به راحتی از کنارش نگذرید!

روغن زیتون را نمی توان از آشپزی یونانی جدا کرد. این روغن به علت خلوص بالا و مرغوبیت، عطر و طعم خاصی دارد. کافی ست یک تکه نان بردارید، روی آن کمی روغن زیتون یونانی بمالید و میل کنید. خوردن این ترکیب ساده و بی نظیر، حسابی سرحالتان می آورد.

غذاهای یونانی، طعم هایی با چاشنی شرق و غرب

غذاهای یونانی تاریخ پر فراز و نشیبی داشتند و از دل فرهنگ های مختلفی بیرون آمدند. در این غذاها رد پای طعم های شرقی به خوبی دیده می شود. بعدها آشپزهای یونانی، پای این غذاها را به رستوران های اروپایی باز کردند. در ادامه 10 تا از محبوب ترین غذاهای سنتی یونان را معرفی می کنیم.

  • تراماسالاتا (Taramasalata)

این غذا را با ماهی، روغن زیتون و آبلیمو درست می نمایند و به آن خامه، نمک و ادویه های مختلف می زنند. تراماسالاتا در رستوران های فرانسه و رومانی هم هست، اما طعم یونانی آن متفاوت تر است. گاهی به این غذا سبزیجات هم اضافه می نمایند تا معطر شود.

  • ساگاناکی (saganaki)

در نگاه اول این غذا چیزی به جز پنیر سرخ شده نیست، اما وقتی طعمش را بچشید، تا آخر سفر، مهمان بشقاب غذایتان می شود.

در این غذا پنیر را به قدری سرخ می نمایند که کاملا ترد شود، نوع پنیر با توجه به سلیقه آشپز، فرق دارد. بیشتر رستوران ها این غذا را با پنیر هالومی یا پنیر گرویر درست می نمایند. در برخی رستوران ها، این غذا همراه گوجه فرنگی، میگو و صدف آماده و سرو می شود.

  • لوکومادس (Loukomades)

اگر تا الان فکر می کردید دونات یک اختراع مدرن است، پس کاملا در اشتباه بودید! تاریخچه دونات یا همان لوکومادس یونانی، به اولین بازی های المپیک برمی شود. در آن موقع ورزشکاران علاقه زیادی به این غذا داشتند و برای آن ها غذای ویژه ای به حساب می آمد. البته مردم عادی هم این غذا را می پختند.

لوکومادس از خمیر مخصوص، دارچین، گردو و عسل درست می شود. این غذا که امروزه آن را در دسته شیرینی ها می گذاریم، دو ظاهر متفاوت دارد. در مدل سنتی آن را به شکل توپ های کوچک درست می نمایند اما شکل مدرن تر آن شبیه دونات است.

این شیرینی معمولاً با پودر قند یا شربت غلیظ شده سرو می شود. ترکیب قهوه و لوکومادس می تواند یکی از خوشمزه ترین صبحانه های جهان باشد!

  • باقلوا

باقلوا نشانه ای است از پیوند فرهنگ ها در یونان. تاریخچه این نوع باقلوا به امپراتوری عثمانی برمی شود و این روزها یکی از شیرینی های محبوب ترکیه است. اما یونانی ها سعی کردند ظرافت های آشپزی شان را روی باقلوا هم اجرا نمایند تا طعم تردتر و بهتری پیدا کند. این باقلوا معمولا از 33 لایه خمیر، آجیل، دارچین، عسل و شربت گلاب درست می شود و از دسرهای محبوب در یونان است.

  • سالاد یونانی

وقتی در یونان هستید تمام سالادهای یونانی را که پیش از این خورده اید، فراموش کنید. در سالاد یونانی اثری از کاهو نیست، بلکه با دیگر سبزیجات محلی مثل گوجه فرنگی، خیار و پیاز درست می شود. پنیر فتا و زیتون، نمک و روغن زیتون این سالاد را تکمیل می نمایند.

در بیشتر کشورها، سالاد به عنوان یک رژیم غذایی برای کاهش وزن به شمار میرود اما جالب است بدانید که این طرز فکر در یونان جایی ندارد، بنابراین سالادشان را پر می نمایند از روغن زیتون و پنیر. پس فکر نکنید خوردن سالاد یونانی به رژیمتان یاری می نماید!

  • موساکا (Moussaka)

موساکا محبوب ترین غذای یونانی است. این غذا شباهت زیادی به لازانیا دارد، فقط به جای پاستا از لایه های بادمجان استفاده می شود. گوشتی که در موساکا می ریزند، معمولاً گوشت بره است که با دارچین و سیر مزه دار شده. لایه آخر موساکا با سس بشامل پوشیده می شود تا طعم این غذای افسانه ای را کامل کند.

  • سوولاکی (Souvlaki)

سفر به یونان بدون خوردن سوولاکی، مثل این است که مسافری به ایران سفر کند و طعم دیزی را نچشد. سوولاکی در غذافروشی های کنار خیابان به راحتی پیدا می شود و اغلب رستوران های یونان هم این غذا را سرو می نمایند. سوولاکی با انواع گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می شود اما این غذا مدل گیاهی هم دارد که مخصوص گیاه خواران است و از بادمجان، فلفل و قارچ تهیه می شود.

توصیه می کنیم این غذا را با نان پیتا، سیب زمینی سرخ شده و سس تزاتزیکی بخورید. این ترکیب رویایی به نام ژیرو، در اغذیه فروشی ها و رستوران ها موجود است.

  • دلمه (Dolmadakia)

دلمه نشان دیگری از تلفیق فرهنگی و طبیعت متنوع غذاهای یونان است. دلمه یونانی شباهت زیادی به دلمه ایرانی دارد. در این غذا مخلوط گوشت و برنج را وسط برگ انگور می گذارند و بعد برگ را به دور مواد می پیچند. دلمه ها معمولا همراه لیمو و گاهی سس تزاتزیکی سرو می شوند

  • تیروپیتا

تیروپیتا یا پای پنیر یک میان وعده محبوب و رایج در یونان است. برای درست کردن آن، پنیر فتا، کره ذوب شده و روغن زیتون را بین لایه های خمیر می ریزند و داخل فر می گذارند. مردم محلی پای پنیر را برای صبحانه یا به عنوان میان وعده قبل از ناهار می خورند.

  • هشت پا کبابی

اختاپوس کبابی مختص یونان نیست، اما یونانیان نسخه خاصی از آن را درست می نمایند. رستوران های یونانی هشت پا را با عنوان از دریا به میز غذا سرو می نمایند، به این معنی که صید هشت پای همان روز را به مشتریان می دهند.

یادتان باشد اگر در جزایر یونان، با بند رختی پر از اختاپوس صید شده آویزان روبرو شدید، نترسید. این چشم انداز در یونان خیلی طبیعی است!

لیست غذاهای یونانی به همین جا ختم نمی شود، معرفی این غذاها فقط شروعی بود برای آشنایی با فرهنگ غذایی این کشور. سفره رنگارنگ یونانی ها به قدری طولانی است که می تواند به تنهایی گردشگران را از نقاط مختلف جهان پای این سفره بنشاند.

منبع: علی بابا
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 2203

به "10 غذای سنتی یونان که باید امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 غذای سنتی یونان که باید امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید