طرز تهیه شیرینی ناپلئونی؛ سخت اما مجذوب کننده
به گزارش مجله نیلوفری، شیرینی ناپلئونی هرچند درست کردن و خوردنش سخت است اما مجذوب کننده است؛ پس دست به کار شوید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی:
- خمیر هزارلای آماده: 1 بسته
- پودر شکر: 3 قاشق غذاخوری
- خامه: 1 و 1/2 پیمانه
- سفیده تخم مرغ: 1 عدد
- وانیل مایع :1/2 قاشق چایخوری
- پودر شکر یا پودر قند:برای روی شیرینی
- پودر پسته برای تزیین : به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت شیرینی ناپلئونی:
1. قبل درست کردن خمیر شیرینی ناپلئونی باید ابتدا فر را روشن کنید تا گرم گردد.
2. اگر خمیر هزارلا را خودتان در خانه تهیه کردید که خودش یک دستور خاص دارد باید با وردنه آن را به طول نیم سانت صاف کنید و با کاتر دور آن را ببرید. اگر هم از خمیر آماده که در بیشتر سوپر مارکت ها بزرگ وجود دارد استفاده کردید لازم نیست با وردنه صافش کنید ولی دور تا دور آن را با کاتر ببرید.
3. در مرحله بعد خمیر شیرینی ناپلئونی را با کاتر از وسط دو نصف کنید و هر دو قسمت خمیر را به همراه خمیرهایی که از کنارش بریدیم داخل سینی فر با دمای 400 درجه فارنهایت که از قبل گرم شده به مدت 7 الی 10 دقیقه قرار میدهیم تا خمیر کاملا بالا بیاد و لایه به لایه بگردد. بعد از 10 دقیقه دمای فر را پایین می آوریم و به مدت 20 تا 25 دقیقه با دمای فر 185 درجه فارنهایت قرار می دهیم تا روی خمیر یکم طلایی گردد. وقتی که از فر بیرون آوردیم صبر می کنیم تا کاملا خنک شوند. نان این شیرینی خیلی ترد و شکننده است. در این فاصله خامه وسط و روی شیرینی را آماده می کنیم.
4. خامه را با پودر شکر و وانیل مخلوط می کنیم و با هم زن برقی هم می زنیم. بهتر است ظرف و سر همزن را به مدت 10 دقیقه در فریزر قرار دهید تا موقع هم زدن خامه سرما باعث زودتر فرم گرفتن خامه گردد.
5. یک عدد سفیده تخم مرغ هم در مواد این شیرینی ذکر شد که ریختن آن دل به خواهی است و اگر بخواهید از آن بهره ببرید باید جداگانه آن را هم بزنید تا پف کند و موقعه فرم گرفتن خامه به آن اضافه کنید.
6. برای درست کردن شیرینی هر دو تیکه خمیر پخته شده و آماده شده را به وسیله چاقو به دو لایه تقسیم می کنیم .لایه رویی را که پف بیشتری دارد با فشار ضربه های چاقو پفش را می خوابانیم و از خرده های ایجاد شده به وسیله ضربه چاقو برای تزیین خود شیرینی استفاده می کنیم. این شیرینی را می توانید دو لایه، سه لایه و حتی چهار لایه درست کنید. ولی من به علت تردی زیاد این شیرینی و متلاشی نشدنش هنگام میل کردن ترجیح دادم دو لایه استفاده کنم. حتی می توانید برای لایه میانی این شیرینی به جای خامه از کرم وانیلی هم بهره ببرید.
7. حالا روی لایه اول نان را با یاری چاقو با خامه می پوشانیم و بعد لایه دوم را روی آن می گذاریم و با کمی فشار دست جایش را ثابت می کنیم دوباره خامه را روی لایه دوم می پوشانیم تا هر چند لایه ای که بخواهید بهره ببرید این مراحل را تکرار کنید. نهایتا روی لایه آخر را با خامه می پوشانیم و از لایه هایی خمیری که بریده شده بودند و در کنار لایه اصلی نان در فر پخته شدند را با دست پودر می کنیم و روی سطح خامه ها می ریزیم و با مقداری پودر قند و پودر پسته تزیین می کنیم. قبل از اینکه شیرینی ناپلئونی آماده شده را برش بزنید توصیه می کنم شیرینی را به مدت 1 الی 2 ساعت در یخچال نگه دارید تا نان آن با وجود خامه رویش نرم تر گردد و از حالت شکنندگی در بیاید و بعد به میزان دلخواه شیرینی را برش بزنید.
منبع: ایرنا زندگی