این سبزیجات را فقط آب پز مصرف کنید

به گزارش مجله نیلوفری، مصرف سیزیجات آنقدر مفید است که در کمتر رژیمی ممکن است محدود شود و برای مصرف هر نوعی از سبزیجات بهتر است طوری که پیشنهاد شده است، مصرف شود.

این سبزیجات را فقط آب پز مصرف کنید

برای پخت بیشتر سبزیجات، توصیه ها بر این است که آنها را بخارپز یا با چربی هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید. اضافه کردن چربی های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها را در بدن چند برابر می کند. در ادامه به معرفی سبزیجاتی می پردازیم که به دلیل حفظ شدن بیشتر ارزش غذاییشان، بهتر است به صورت پخته مصرف شوند.

گوجه فرنگی

اگر می خواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط 4 درصد از لیکوپن آن را به بدن می رسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می شود.

هویج

سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود، در هویج پخته شده چند برابر افزایش می یابد.

اسفناج

حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می یابد و شما می توانید مقدار بیشتری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسید فولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیشتر حفظ می شود.

مارچوبه

اگر می خواهید فیبر بیشتری به وسیله مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی، مارچوبه دارای دیواره های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می شوند.

کدو حلوایی

جذب آنتی اکسیدان ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیشتر می شود.

بروکلی

بروکلی جزو خانواده کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن های آن تقویت می شود.

سیب زمینی

اینطور ثابت شده که مصرف سیب زمینی پخته یا آب پز شده قند خون را به طور موثری کنترل می کند. در حالی که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روی قند خون داشته و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

منبع: سلامت نیوز

منبع: همگردی
انتشار: 7 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 619

به "این سبزیجات را فقط آب پز مصرف کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این سبزیجات را فقط آب پز مصرف کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید