طرز تهیه خورش کدو حلوایی با انواع چاشنی ها (4 روش)
به گزارش مجله نیلوفری، خورش کدو حلوایی از جمله خورش های پائیزی و زمستانی است که با انواع چاشنی مزه دار می گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ، گوشت، بدون گوشت، گردو، رب انار، آلو، و غوره آشنا سازیم.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کدو حلوایی یکی از سبزیجات پائیزی و زمستانی پرخاصیت است که از آن در تهیه انواع غذا مانند دلمه کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی، و انواع دسر استفاده می شود. خواص کدو حلوایی در درمان بیماری ها از گذشته تا کنون همیشه مورد توجه بوده است و با اشکال و طعم های مختلفی وجود دارد. یک نوع آن پهن و به رنگ نارنجی پررنگ و گاه با لکه های سبز است، این نوع کدو کاملا بی مزه و پرآب است و بیشتر برای سفره آرایی کاربرد دارد. نوع دیگر آن مربوط به خطه شمال بوده، رنگ پوست آن نارنجی کدر است و به دو شکل گرد یا کوزه ای موجود است.
خورش کدو حلوایی، نوعی خورش فصلی است که برای طعم دادن به آن از انواع چاشنی استفاده می شود. همچنین در تهیه آن می توان از انواع گوشت استفاده کرد یا آن را به صورت رژیمی و بدون گوشت طبخ کرد. بنابراین خورش کدو حلوایی تنوع بالایی دارد و در این مقاله قصد داریم شما را با 4 نوع از این خورش خوشمزه و البته پرخاصیت و نکات طبخ آن آشنا سازیم.
1. خورش کدو حلوایی با غوره
مواد لازم
کدو حلوایی | 1 کیلوگرم |
گوشت | 300 گرم |
غوره | 100 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل قرمز | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با غوره
- کدو را پس از شستن، به قطعات هلالی برش زده و پوست بگیرید، سپس به صورت قطعات مربعی با ابعاد 2 سانتیمتر خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید.
- پیاز را خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی شود، تکه های گوشت را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس کمی زردچوبه به آن افزوده و تفت دهید.
- دو سه لیوان آب به گوشت اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- رب را در کمی روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود.
- وقتی گوشت کاملا پخت و نرم شد، کدوی سرخ شده، غوره، رب تفت داده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بپزد و جابیفتد.
- در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز می توانید از مرغ هم بهره ببرید.
2. خورش کدو حلوایی با رب انار
مواد لازم
کدو حلوایی پوست کنده | 500 گرم |
گوشت مغز ران گوسفند | 500 گرم |
گردوی چرخ شده | 300 گرم |
رب انار | 1 لیوان |
پیاز | 2 عدد |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک، فلفل | به میزان لازم |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار
- گوشت را به همراه پیاز داغ تفت داده تا رنگ آن تغیییر کند.
- سپس گردوی چرخ شده را به همراه مقداری زردچوبه به آن اضافه نموده و تفت دهید.
- 2 لیوان آب جوش اضافه نموده و اجازه دهید تا گوشت بپزد و خورش به روغن بیفتد.
- برای اینکه گردوها بهتر به روغن بیفتد، هر نیم ساعت یک قاشق غذاخوری آب سرد به خورش اضافه کنید.
- کدو را پس از پوست دریافت به قطعات مربعی با ابعاد 3 سانتیمتر برش دهید و در کمی روغن سرخ کنید.
- رب انار را با شکر، نمک، فلفل و زعفران در کمی آب حل نموده و وقتی گوشت کاملا پخت به آن اضافه کنید.
- کدوهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و ترشی و شیرینی خورش را تنظیم کنید.
- پس از 15 تا 30 دقیقه خورش آماده است، آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب بکشید.
3. خورش کدو حلوایی با آلو
مواد لازم
کدو حلوایی | 1 کیلوگرم |
گوشت | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
آلو بخارا | 100 گرم |
رب | 1 قاشق سوپخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری سرپر |
محلول زعفران | 1 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با آلو
- ابتدا کدو را شسته و آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس پوست بگیرید.
- یکی از پیازها را خرد نموده و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس قطعات کدو را به آن اضافه نموده و با هم تفت دهید.
- پیاز دیگر را خرد نموده و در یک قابلمه سرخ کنید، قطعات گوشت را به آن اضافه نموده و باهم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس مقداری زعفران آب نموده به آن اضافه کنید، دو لیوان آب جوش به آن افزوده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید، سپس صاف نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- رب را در کمی روغن تفت دهید و پس از نیم پز شدن گوشت، آلو را به همراه رب تفت داده شده به خورش اضافه کنید.
- پس از 2 ساعت، کدوی تفت داده شده را به همراه نمک، فلفل، و دارچین به خورش اضافه کنید.
- 15 الی 30 دقیقه برای پخت کدو کافی است، پس از این مدت خورش را از روی حرارت بردارید.
نکات تکمیلی
- اگر تمایل دارید خورش، ترش باشد می توانید دو قاشق غذاخوری یا آبلیمو به آن اضافه کنید و در صورتی که طعم ملس را می پسندید کمی شکر به آن اضافه کنید.
- کدو خیلی زود می پزد و له می شود و مدت زمان طبخ آن در خورش بستگی به اندازه قطعات و نازک بودن آنها دارد.
- آلو را در روغن تفت دهید تا در حین پخت له نشود و ظاهر خود را از دست ندهد.
- رب را در روغن تفت دهید تا خوشرنگ تر شود.
4. خورش کدو حلوایی بدون گوشت
مواد لازم
کدو حلوایی | 4 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سس گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
هویج متوسط | 2 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی بدون گوشت
- پیاز را خرد نموده و با کمی روغن زیتون تفت دهید.
- کدو را شسته، قطعه قطعه نموده و پوست آن را بگیرید (کدو را به قطعات مربعی با ابعاد 2 سانتیمتر برش بزنید).
- کدو را به پیاز اضافه نموده و با هم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- نمک، فلفل، زردچوبه و سس گوجه فرنگی را به آن اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- هویج را به صورت نگینی خرد نموده و به مواد اضافه کنید.
- 2 لیوان آب و یک قاشق آبلیمو به مواد اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- این خورش در پایان نباید بیش از نیم لیوان آب داشته باشد، اگر آب خورش تمام شد و هویج یا کدو هنوز نپخته بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا بپزد.