طرز تهیه کباب شامی اصفهانی در فر

به گزارش مجله نیلوفری، کباب شامی اصفهانی که با نام کباب زردک نیز شناخته می گردد، از غذاهای سنتی شهر اصفهان با طعم ترش و شیرین است. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه این شامی خوشمزه به روش سالم و با استفاده از فر آشنا سازیم.

طرز تهیه کباب شامی اصفهانی در فر

کباب شامی اصفهانی یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که با استفاده از گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، و هویج یا زردک پخته تهیه می گردد و شیره و سرکه استفاده شده به عنوان چاشنی، طعم ملسی به آن می دهد. هر چند این غذا از نظر مواد غذایی، با ارزش است و در تهیه آن از گروه های پروتئین حیوانی و گیاهی استفاده شده است ولی به صورت سنتی در روغن سرخ می گردد، که علاوه بر داشتن کالری زیاد، به دلیل قرار دریافت در معرض حرارت بالا مضر است. نشاسته موجود در این غذا، در روغن داغ می سوزد و تبدیل به مواد سرطان زا می گردد.

یکی از متداول ترین روش های طبخ غذای سالم، استفاده از فر است که در صورت رعایت بعضی از نکات بهداشتی، جزو روش های پخت ایمن محسوب می گردد. فر، حرارت یکنواختی ایجاد می نماید و باعث می گردد غذا از هر طرف با حرارت یکسانی بپزد و همین امر باعث می گردد، غذایی که در فر طبخ شده، نسبت به غذایی که روی اجاق گاز پخته می گردد، طعم و مزه بهتری داشته باشد. هر چه حرارت طبخ غذا متمرکزتر باشد، کیفیت بافت مواد غذایی پایین می آید.

مهم ترین نکته در طبخ مواد غذایی، مخصوصا گوشت ها در فر این است که تمام قسمت های ماده غذایی به دمای مطلوب برسد. منظور از دمای مطلوب، دمایی است که تنها قسمت های سطحی را در بر نگیرد و حرارت به عمق ماده غذایی نفوذ کند. برای این منظور باید:

  • مواد را به هنگام پخت در فر به قطعات کوچک تقسیم کرد تا حرارت به همه قسمت های آن برسد.
  • در فر کاملا بسته گردد تا هوای گرم از داخل فر خارج نگردد و مواد در فر، مغزپخت شوند.
  • قرار دادن مواد در ظرف دردار، یا پوشاندن ظرف حاوی مواد با فویل، قبل از قرار دادن آن در فر باعث می گردد حرارت بیشتری به مواد غذایی برسد و بهتر بپزند.

مواد لازم برای تهیه کباب شامی اصفهانی

گوشت چرخ نموده500 گرم
پیاز1 عدد
هویج3-4 عدد
آرد نخودچی125 گرم
شیره انگور150 گرم
سرکه3-4 قاشق غذاخوری
آب 1/2 فنجان
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچینبه مقدار لازم

این مقدار مواد برای تهیه 24 عدد شامی مناسب است، زمان آماده سازی مواد 15 دقیقه، و زمان پخت و انتظار حدود 1 ساعت است.

طرز تهیه کباب شامی اصفهانی

  1. هویج را پس از شستن، پوست گرفته و بپزید، سپس آن را رنده کنید.
  2. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید، سپس گوشت چرخ نموده، هویج رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و ورز دهید.
  3. آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا جایی که مایه شامی سفت گردد.
  4. مایه حاصل را به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید، سپس آن را از فریزر خارج کنید.
  5. سینی فر را کمی چرب نموده، از مایه به اندازه گردوهای کوچک برداشته، به صورت بامیه، شکل دهید و سپس شامی ها را در سینی فر بچینید.
  6. سینی فر را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید و آن را به مدت 15 دقیقه در فر گرم شده با درجه حرارت 250 درجه سانتیگراد قرار دهید.
  7. درجه حرارت فر را کم کنید، دمای آن را روی 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا شامی ها بپزد.
  8. شیره انگور، آب و سرکه را مخلوط نموده و این سس را روی شامی ها بریزید، سپس 15 دقیقه دیگر، در فر قرار دهید تا سس به خورد شامی ها رود.
  9. شامی را در ظرف مناسب قرار داده، با تکه های هویج تزئین کنید و سپس سرو نمایید.

پیشنهاد می گردد برای آشنایی با طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی به لینک زیر مراجعه فرمایید:

طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی
منبع: setare.com
انتشار: 6 بهمن 1399 بروزرسانی: 6 بهمن 1399 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 1261

به "طرز تهیه کباب شامی اصفهانی در فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب شامی اصفهانی در فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید