طرز تهیه ماش پلو؛ مخصوص گیاه خوارها
به گزارش مجله نیلوفری، ماش پلو از آن غذاهایی است که هرکس با دستور پخت مخصوص به خودش درست می نماید؛ با گوشت، بدون گوشت، با سبزی، بدون سبزی و .. . خبرنگاران زندگی اما طرز تهیه این غذا را بدون گوشت، با سبزی و مخصوص گیاه خوارها آموزش می دهد. غذایی ساده و سبک با مواد مغذی بسیار بالا.
مواد لازم:
- ماش: 1 پیمانه
- برنج: 3 پیمانه
- پیاز: 1 عدد عظیم
- سبزی شوید خشک یا تازه: 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- زعفران دم نموده: 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- کشمش (اختیاری): ½ پیمانه
طرز تهیه و دستور پخت:
1. در یک قابلمه ماش های پاک شده را با مقداری آب به مدت 30 دقیقه بپزید. لازم نیست ماش را بیش از حد بپزید چون در پلو له می گردد. در یک ماهیتابه پیاز را نگینی به صورت خلالی نازک خرد کنید و با مقداری زردچوبه و نمک تفت دهید. در صورت تمایل کشمش را هم اضافه کنید و تفت دهید و روی کشمش و سایر مواد دارچین بریزید. اگر طعم کشمش را در پلو نمی پسندید فقط پیاز را با ادویه جاتی که گفتیم و نیز دارچین تفت دهید و کنار بگذارید. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. برنج را مثل همواره بپزید و آبکش کنید. ماش و شوید خشک را با برنج آبکش مخلوط کنید.
2. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و کف آن را با سیب زمینی یا چند تکه نان بپوشانید. مخلوط برنج، ماش و شوید را در قابلمه بریزید اجازه بدهید به مدت 30 دقیقه پلو ماش دم بکشد. در سرانجام مقداری از روی برنج بردارید و با زعفران دم نموده مخلوط کنید. پلو ماش را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با مخلوط پیاز داغ و کشمش، برنج زعفرانی تزیین کنید.
منبع: ایرنا زندگی