طرز تهیه دمپختک باقلا با گوشت
به گزارش مجله نیلوفری، دمپختک باقلا یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که استفاده از گوشت در تهیه آن باعث تکمیل طعم و خواص آن شده و برای افرادی که تمایل به خوردن گوشت دارند مناسب است. در این مقاله با طرز تهیه دمپختک باقلا با گوشت و نکات آن آشنا شوید.
دمپختک روشی برای پخت برنج در آشپزی ایرانی است که برنج با شعلهٔ آرام و بدون صاف کردن طبخ می گردد. طرز تهیه دمپختک آسان تر از پلو است و معمولا با انواع حبوبات و سبزیجات طبخ می گردد. بیشتر مردم ترجیح می دهند برنج را به صورت آبکش مورد استفاده قرار دهند چون فکر می نمایند نشاسته موجود در برنج دمی باعث چاقی می گردد. این تصور کاملا غلط است و با آبکش کردن برنج، ویتامین های محلول در آب آن نظیر ویتامین های گروه B از بین می فرایند. یک نوع دمپختک معروف که به استان تهران منسوب است، دمپختک باقلا است.
این غذا را می توان با استفاده از باقلای تازه یا باقلا خشک، با شوید یا بدون شوید، و در صورت تمایل با گوشت تهیه کرد که طعم و مزه فوق العاده ای به آن می دهد. باقلا منبع فیبر، پروتئین و تامین نماینده اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. برای آشنایی با خواص و مضرات باقلا به مقاله زیر مراجعه کنید:
درباره خواص باقالی و مضرات آن بیشتر بدانید |
در این مقاله قصد داریم شما را با طبخ دمپختک باقلا با گوشت آشنا سازیم که غذایی کامل است و معمولا به عنوان نهار یا شام سرو می گردد.
این غذا برای 6 نفر مناسب است، زمان آماده سازی حدود 30 دقیقه، و زمان انتظار حدود 2 ساعت می باشد. |
مواد لازم برای تهیه دمپختک باقلا با گوشت
برنج | 1 کیلوگرم |
باقلا تازه | 0.5 کیلوگرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
گوشت بره سردست یا ران | 0.5 کیلوگرم |
شوید خشک | 1 پیمانه |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
زعفران سائیده | 1/2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه دمپختک باقلا با گوشت
- برنج را پس از پاک کردن، شسته و با کمی نمک خیس کنید.
- پیاز را ریز خرد نموده و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.
- گوشت را به تکه های کوچک خرد نموده، در یک قابلمه کمی روغن بریزید و گوشت را در روغن تفت دهید.
- را به گوشت اضافه کنید و با هم کمی تفت دهید.
- زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه نموده و کمی تفت دهید.
- دو سه لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
- بعد از حدود 40 دقیقه، یعنی زمانی که گوشت 80-70 درصد پخته شد نمک را اضافه کنید. با دست تست کنید وقتی گوشت پخته شده باشد و باز گردد، زمان اضافه کردن نمک است.
- باقلای تازه را در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
- وقتی باقلا نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید، نمک آن را بچشید و طبق ذائقه خود تنظیم کنید.
- صبر کنید تا آب برنج کم گردد، این مرحله 15 تا 20 دقیقه طول می کشد که بستگی نوع برنج و میزان آب مورد استفاده برای پخت آن دارد. بهتر است آب برنج را کم بگیرید که برنج خیلی له نگردد و کمی خشک باشد.
- وقتی آب برنج کم شد، شوید خشک را اضافه کنید و آرام هم بزنید تا مخلوط شوند ولی مواظب باشید برنج خرد نگردد.
- تکه های گوشت را روی برنج قرار دهید، اطراف برنج را به شکل مخروط به سمت بالا جمع کنید و در قابلمه را ببندید.
- چهار تا پنج قاشق آب گوشت را با دو قاشق روغن مخلوط نموده، و وقتی در قابلمه بخار جمع شد، روی سطح برنج بدهید.
- زعفران سائیده را در نصف استکان آب جوش حل نموده و از کنار برنج در قابلمه بریزید، سپس برنج را دم بگذارید و حرارت را کم کنید.
- وقتی برنج دم کشید، دمپختک را در دیس بکشید و برنج زعفرانی را با کف گیر بردارید و روی دمپختک قرار دهید.
نکات تکمیلی
- باقلا را در روغن تفت دهید تا حین پختن له نگردد و در غذا تعیین باشید.
- برنجی که برای تهیه دمپختک استفاده می کنید حتما از نوع برنج ایرانی مرغوب باشد، که عطر و طعم دل پذیری به غذا می دهد.
- میزان آبی که برای پختن برنج استفاده می گردد، بستگی به نوع برنج دارد، آب را کمتر در نظر بگیرید و در حین پخت، مرتب تست کنید و اگر لازم بود دوباره کمی آب جوش به برنج اضافه کنید تا بپزد.
- برای اینکه برنج له نگردد، آب کمتری برای دمی کردن برنج بهره ببرید طوری که برنج کمی خشک باشد، چون در مرحله آخر کمی آب گوشت روی برنج داده می گردد.
برای آشنایی با طرز تهیه باقلا قاتق شمالی به لینک زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه باقلا قاتق شمالی (باقالی قاتق یا باقالی خورشت) |