معرفی عینک زیرنویس زننده (TranscribeGlass): فناوری کمکی AR برای تماشا زیرنویس های زنده، هنگام تبادل نظر!
به گزارش مجله نیلوفری، عینک زیرنویس زننده (TranscribeGlass)، دستگاهی ارزان است که به عینک شما متصل می گردد و با استفاده از نرم افزار ترانویس (transcription) دلخواه شما، زیرنویس های زنده را در مقابل چشمان شما نمایش می دهد. این دستگاه به وسیله مادهاو لاواکاره (Madhav Lavakare)، دانشجوی دانشگاه ییل (Yale) و تام پریتسکی (Tom Pritsky)، بنیان گذار و مدیر عامل شرکت، توسعه داده شده است.
این استارتاپ اخیراً فراوری 150 سفارش اولیه خود را شروع نموده و میخواهد تا چند ماه آینده آن ها را ارسال کند. نسخه بتای عینک زیرنویس زننده (TranscribeGlass) با قیمت 55 دلار به فروش می رسد و انتظار می رود نسخه نهایی حدود 95 دلار قیمت داشته باشد.
الهام بخش برای ایجاد دستگاه
تام پریتسکی که از سه سالگی دچار کم شنوایی دوطرفه بوده و از سمعک و لب خوانی برای برقراری ارتباط استفاده می نماید، همیشه رویای داشتن دستگاهی برای نمایش زیرنویس ها را در فکر داشته است. او می گوید: زیرنویس ها را برای فیلم ها بسیار دوست دارم و فکر کردم که عالی می گردد اگر آن ها را برای زندگی واقعی هم داشت.
این دستگاه به کاربران اجازه می دهد تا از خدمات زیرنویس خارجی مانند فایل های زیرنویس فیلم، خدمات شناسایی گفتار اتوماتیک یا زیرنویس زنده استفاده نمایند. سپس این زیرنویس ها به وسیله بلوتوث به سخت افزار ارسال می شوند و با استفاده از واقعیت افزوده (augmented reality) در میدان دید کاربر نمایش داده می شوند. کاربر می تواند میزان و موقعیت متن را برای برترین تناسب با محیط خود تنظیم کند.
ایده ای از دل تجربیات شخصی
لاواکاره در دوران دبیرستان به علت مسائل دسترسی یکی از دوستان ناشنوای خود که مجبور به ترک تحصیل شد، به فکر ساخت این دستگاه افتاد. او می گوید: این سال 2017 است. چرا چیزی وجود ندارد که بتواند به دوستم یاری کند تا در محیط های معمولی در گفتگوها شرکت کند؟
سمعک ها بسیار گران هستند و بسیاری از افراد به علت هزینه بالا قادر به استفاده از آن ها نیستند. ایمپلنت های حلزونی (cochlear implants) نیز هزینه بیشتری دارند و نیازمند جراحی تهاجمی هستند. علاوه بر این، سمعک ها و ایمپلنت های حلزونی برای همه افراد ناشنوا و کم شنوا کارایی ندارند و بعضی از افراد این وسایل را انتخاب نمی نمایند.
ترکیب واقعیت افزوده و زیرنویس زنده
لاواکاره با بهره گیری از فناوری واقعیت افزوده و زیرنویس زنده، توانست دستگاهی بسازد که به کاربر اجازه می دهد تا به گویندگان نگاه کند، به نشانه های غیرکلامی آن ها توجه کند و زیرنویس ها را در میدان دید خود ببیند. او با پشتکار و کوشش، نخستین نمونه های اولیه دستگاه را ساخت و علی رغم تردیدهایی که در ابتدا داشت، با استقبال مثبت از سوی کاربران روبرو شد.
چالش های مالی و جمع آوری تیم
در سال 2020، این استارتاپ به وسیله مؤسسه فناوری هند (Indian Institute of Technology) در دهلی پشتیبانی شد و بعلاوه از دولت های ایالات متحده و هند گرنتی دریافت کرد. پریتسکی در سال 2021 به عنوان هم بنیان گذار به تیم پیوست و یاری شایانی به لاواکاره در مدیریت شرکت کرد.
بازخورد کاربران و آزمون محصول
بازخورد کاربران از ابتدای فرآیند طراحی این دستگاه نقش مهمی در توسعه آن داشته است. پریتسکی و لاواکاره با تست کردن پنج نمونه اولیه به وسیله بیش از 300 نفر، محصول خود را بهبود داده اند. آزمون واقعی این دستگاه ها به وسیله افرادی که برای آن ها طراحی شده اند، مشخص می گردد.
دیدگاه های متخصصان و کاربران
کَثی ها (Cathy Haas)، مدرس زبان اشاره آمریکایی (ASL) در دانشگاه استنفورد، از جمله افرادی بود که این دستگاه را امتحان کرد و به آن علاقه مند شد. او می گوید که در شرایطی مانند موقعیت های پزشکی، تماشای فیلم ها، دریافت هشدارهای اضطراری و مسافرت، این دستگاه می تواند بسیار مفید باشد.
آینده ای روشن برای عینک زیرنویس زننده (TranscribeGlass)
هاس مشتاقانه منتظر عرضه این محصول است و امیدوار است که بتواند یکی از آن ها را تهیه کند. به نظر می رسد عینک زیرنویس زننده (TranscribeGlass) با ارائه راه حلی ارزان و کارآمد، در مسیر موفقیت قرار گرفته است.
منبع: یک پزشک