بازسازی ویلا: شهرهای مهم بازسازی شده پس از تخریب کامل (قسمت دوم)
به گزارش مجله نیلوفری، شهرهای زیادی در دنیا وجود دارند که به علت بلایای طبیعی یا جنگ کاملا تخریب شده، اما از نو ساخته شده اند. در این مقاله به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.
جهت دریافت خدمات بازسازی ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
کمتر کسی باور می نماید که شهرهای بزرگی مانند سانفرانسیسکو، توکیو و لندن که امروزه از قطب های اصلی اقتصادی و گردشگری جهان محسوب می شوند، روزی بر اثر بمباران یا زلزله کاملا تخریب شده باشند و از نو با چهره کاملا جدیدی دوباره بازسازی شده اند. در ادامه با ما همراه باشید تا چگونگی تخریب و بازسازی این سه شهر و دو شهر دیگر را برای شما بیان کنیم.
سانفرانسیسکو
زلزله بزرگی در سال 1906 با مرکزیت گسل سان آندریاس و آتش سوزی های پس از آن، سانفرانسیکو و پس از آن مرکز اصلی فرهنگی و اقتصادی آمریکا را نابود کرد. این زلزله پس از طوفان 1900 گالوستون با سرعت 232 کیلومتر که مرگبارترین حادثه طبیعی در تاریخ آمریکا است، بیشترین خسارت را به این کشور وارد کرد و در حدود 3 هزار کشته داد.
این زلزله مهیب ساعت 5 صبح رخ داد و بخش های زیادی از شهر را نابود کرد. متاسفانه آن بخش هایی از شهر هم که در اثر زلزله آسیب ندیده بود، تا چند روز پس از وقوع زلزله طعمه شعله های آتش شد. آتش نشانان شهر به علت دسترسی نداشتن به آب به خاطر زلزله، توانایی کنترل آتش سوزی را نداشتند. ار سویی دیگر استفاده از دینامیت برای انهدام ساختمان های تخریب شده جهت ایجاد مانع در برابر آتش، نه تنها مانع آتش نشد، بلکه به توسعه آن نیز یاری کرد.
بازسازی سانفرنسیسکو که امروزه یکی از شهرهای مهم آمریکا محسوب می گردد، در سال 1915 آغاز شد و برنامه هایی جهت ایجاد خیابان های عریض تر در این شهر اجرا شد. بعلاوه منطقه های همانند Pacific Ocean که یکی از منطقه ها ثروتمندنشین سانفرانسیسکو است، در این شهر توسعه یافت. فرایند بازسازی به قدری خوب پیش رفت که در نمایشگاه جهانی 1915 تکمیل کانال پاناما و بازسازی کامل سان فرانسیسکو جشن گرفته شد.
درسدن
این شهر که از شهرهای بزرگ آلمان است و قرن ها یکی از مراکز مهم فرهنگی بوده، نیز مانند برلین زمانی آسیب زیادی دیده و بازسازی شده است. بمباران درسدن (Dresden) در جنگ جهانی دوم هنوز هم یکی از بحث برانگیزترین موضوعات سیاسی است. این شهر به مدت دو شب زیر آتش بی امان بمب های نیروی هوایی انگلستان و آمریکا بوده است.
بعضی از کارشناسان معتقد هستند که بمباران این شهر تنها یک بمباران منطقه ای بوده که بدون هیچ هدف خاصی اجرا شده است. این بمباران به مرکز تاریخی درسدن آسیب زیادی وارد کرد و آن را تقریبا نابود کرد. هزاران خانه به همراه ساکنان آن ها نیز در جریان این بمباران با خاک یکسان شد.
کلیسای Frauenkirche، کاخ Zwingler و خانه اپرای و بسیاری از اماکن درسدن، درست به همان صورتی که قبل از سال 1945 بودند، بازسازی شدند و علاوه بر بازسازی این ساختمان ها، تمام ویرانه های شهر از نو ساخته شد و ساختمان های جدیدی نیز بنا شد که باعث شد درسدن پس از بازسازی، چهره نسبتا جدیدی پیدا کند و فراتر از یک شهر بازسازی شده باشد.
ورشو
مرکز لهستان نیز در سال 1939 یکی از قربانیان بمباران نیروی هوای ارتش نازی آلمان شد. ارتش آلمان در سال 1944 به تلافی قیام ورشو (جنبش مقاومت) که با هدف رهایی ورشو از سلطه آلمان نازی ایجاد شده بود، بار دیگر این شهر را با هدف نابودی کامل، بمباران کرد.
ارتش آلمان حتی پس از بمباران هم به خشونت خود خاتمه نداد و با آتش انداز های خود هر آنچه را که در شهر به جای مانده بود، تبدیل به خاکستر کرد که شامل اسناد تاریخی، مجموعه ای از مهم ترین کتب ارزشمند در اروپا، کلیساها، کاخ ها و کتابخانه هایی می شد که متعلق به قرن سیزدهم بودند.
پس از اتمام جنگ، بازسازی شهر شش سال طول کشید که شامل بازسازی بخش تاریخی شهر بود که با استفاده از نقشه های خیابان ها که متعلق به قرن هجدهم بودند، انجام شد. میدان تجاری قدیمی شهر، قلعه های سلطنتی و بافت قدیمی شهر در دهه 1960 بازسازی شد. قسمت تاریخی ورشو در حال حاضر در لیست میراث فرهنگی جهانی به ثبت رسیده است.
توکیو
زلزله در مرکز ژاپن هم یک بار فاجعه دردناکی را به وجود آورده است. زلزله مهیب کانتو در سال 1923 توکیو، یوکوهاما و دیگرهای شهرهای دشت کانتو را که در منطقه هونشوی جنوبی واقع شده است، تقریبا نابود کرد.
مدت کوتاهی پس از آغاز زلزله، تعداد زیادی از آتش نشانان در میان ساختمان های چوبی توکیو مستقر شدند تا از مانع از توسعه آتش شوند؛ اما آتش در مدت کوتاهی سراسر شهر را فرا گرفت و شدت آن به حدی زیاد بود که آسفالت خیابان ها را آب کرد و 38 هزار نفر از مردم ساکن در مرکز شهر جان خود را تنها در یک آتش سوزی از دست دادند. در توکیو هم درست مانند سانفرانسیسکو، به علت آسیب های زیاد ناشی از زلزله، دسترسی به آب برای مهار آتش ممکن نبود. پس از خاتمه زلزله، مساحتی در حدود 10058 کیلومتر مربع از شهر نابود شد.
مدت کوتاهی پس از این فاجعه مرگبار، برنامه هایی برای بازسازی توکیو با فضای سبز و پارک های بیشتر و بعلاوه ایجاد تعداد بیشتری از خیابان های فرعی در میان ساختمان ها در نظر گرفته شد. البته بعدها بودجه در نظر گرفته شده برای بازسازی مرکز ژاپن کمتر و کمتر شد و این شهر بر اساس حداقل انتظارات بازسازی شد.
لندن
در طول جنگ جهانی دوم ارتش آلمان نازی بمباران گسترده ای با نام بلیتس علیه بریتانیا آغاز کرد. بمباران بلیتس از تاریخ 7 سپتامبر 1940 تا 10 مه 1941 به مدت 37 هفته (57 شب) طول کشید که در آن 20 هزار بمب، طی 71 ماموریت بر سر مردم ریخته شد. در این بمباران مرگبار بیش از یک میلیون خانه در لندن نابود شد و 40 هزار نفر جان باختند که بیش از آن ها اهل مرکز انگلستان بودند.
فرایند بازسازی شهر درست پس از خاتمه بمباران آغاز شد. یکی از راه چاره های بسیار مناسب برای بازسازی شهر، ایجاد برج های مسکونی بود که بسیاری از آن ها در دهه 1960 ساخته شد و در مجموع دارای بیش از نیم میلیون واحد جهت اسکان دادن به اهالی بی خانمان لندن بودند. مجلس عوام بریتانیا نیز پس از این فاجعه انسانی بزرگ بازسازی شد.
یکی از منطقه ها لندن به نام گریپل گیت (Cripplegate) تنها در یک شب کاملا نابود شد و در دوران بازسازی مرکز هنرهای نمایشی باربیکن سنتر (Barbican Center) که بزرگ ترین مرکز هنرهای نمایشی لندن و اروپا است، به همراه ساختمان استیت (Estate) که مجموعه ای از واحدهای مسکونی، دفاتر اداری، مراکز هنری و موزه ها است، جایگزین این منطقه شد.
شهرهای هشت گانه ناحیه Val di noto جزیره سیسیل
این هشت شهر در عصر باشکوه Baroque هم زمان با یکدیگر ساخته شدند، اما در سال 1693 زلزله عظیمی جزیره سیسیل واقع در دریای مدیترانه، شهر کالابریا در ایتالیا و کشور جمهوری مالت را در هم کوبید، 93 هزار نفر جان خود را از دست دادند و این شهر هشت شهر با خاک یکسان شد.
این هشت شهر که بعدها به عنوان میراث جهانی در لیست یونسکو ثبت شدند، میراثی از دوران اوج و شکوفایی عصر در اروپا محسوب می شوند. خوشبختانه این هشت شهر پس از زلزله کاملا بازسازی شد. در بازسازی کلیساهای این شهرها از سبک معماری Baroque استفاده شده است. تونل های غار مانند پیچ در پیچ در ساختمان هایی که به این شیوه ساخته شده اند، به وفور دیده می گردد.
منبع: کجارو / theculturetrip.com