راهنمای خرید عینک آفتابی

به گزارش مجله نیلوفری، همگی می دانیم که عینک های آفتابی از چشمان ما در مقابل اشعه مضر فرابنفش (UV) محافظت می نمایند و میزان خستگی چشم را در روشنایی کاهش می دهند؛ بنابراین پیدا کردن یک عینک مناسب کلید راحتی چشمان شما در شرایط مختلف است، چه زمانی که مشغول رانندگی به طرف محل کارتان هستید و چه زمانی که مشغول کوهنوردی هستید. با خبرنگاران همراه باشید تا در این مقاله فاکتورهای یک عینک آفتابی خوب را برایتان بازگو کنیم.

راهنمای خرید عینک آفتابی

انواع عینک های آفتابی

عینک های آفتابی معمولی

این نوع عینک ها برای استفاده روزانه و رفتن به گردش و تفریح مناسب هستند. این عینک های آفتابی زمانی که مشغول رانندگی یا قدم زدن در خیابان ها هستید به خوبی از چشمان شما در مقابل نور خورشید محافظت می نماید. این نوع عینک ها معمولا برای استفاده در فعالیت های ورزشی شدید طراحی نشده اند.

عینک های آفتابی ورزشی

عینک هایی که برای فعالیت هایی نظیر دویدن، پیاده روی و دوچرخه سواری طراحی شده اند. این عینک ها غالبا وزن کمی دارند و برای ماجراجویی های با سرعت بالا طراحی می شوند، کیفیت بالای فریم و مواد به کاررفته در لنزها (شیشه عینک) باعث شده در مقابل ضربه مقاوم تر و انعطاف پذیرتر از عینک های معمولی باشند. عینک های ورزشی معمولا دارای پدهای غیر لغزنده برای بینی و خاتمهی دسته ها هستند، این خصوصیت است که باعث می گردد عینک شما حتی زمانی که در حال فعالیت هایی مانند شنا کردن هستید در جای خود باقی بمانند. بعضی از این عینک ها دارای لنزهای قابل تعویض هستند پس این امکان وجود دارد که برای شرایط نوری مختلف تغییراتی در آن ها ایجاد کنید.

عینک های مخصوص برف

عینک های خاصی هستند که مخصوصا برای حفاظت از چشم در برابر نور خورشید در ارتفاعات زیاد و نوری که از برف ها منعکس می گردد، طراحی شده اند. این عینک ها اغلب، کاملا بر روی صورت می نشینند و اجازه نمی دهند نور از اطراف فریم به چشم آسیب برساند که این قابلیت اصطلاحا wrap-around نامیده می گردد.

خصوصیات شیشه عینک های آفتابی

شیشه های پولاریزه (Polarized)

این شیشه ها به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش انعکاس خورشید می شوند. پلاریزه بودن یک شیشه یک خصوصیت فوق العاده خوب برای افرادی خواهد بود که به ورزش های آبی علاقه دارند یا چشمانشان به انعکاس نور حساسیت دارد. این شیشه ها مقدار زیادی از انعکاس نور خورشید از سطوحی مانند کف جاده یا بدنه ماشین را کاهش می دهند و برای رانندگی گزینه مناسبی هستند.

شیشه های فتوکرومیک

شیشه های فتوکرومیک به صورت اتوماتیک به تغییر نور واکنش نشان می دهند. این شیشه ها در روشنایی روز تیره می شوند و زمانی که مکانی که در آن هستید تاریک می گردد این شیشه ها روشن تر می شوند. تذکر: پروسه کارکرد شیشه های فتوکرومیک در هوای سرد کمی طولانی تر می گردد و زمانی که شما مشغول رانندگی هستید، این شیشه ها عمل نمی نمایند زیرا اشعه UVB (فرابنفش نوع B) خورشید از شیشه جلوی اتومبیل به داخل نفوذ نمی نماید.

شیشه های قابل تعویض

بعضی از عینک ها دارای این قابلیت هستند که شیشه های آن ها را تعویض نموده و رنگ های متفاوتی را برای آن ها انتخاب کنیم. این سیستم چند شیشه ای (چند لنزی) این امکان را به شما می دهد که از چشمانتان در شرایط مختلف و فعالیت های متفاوت محافظت کنید. این نوع عینک، گزینه مناسبی برای کسانی خواهد بود که در شرایط متفاوت به عینک های مختلف احتیاج دارند.

درصد نورمرئی عبورنماینده (VLT)

میزان نوری که از شیشه های عینک عبورمی نماید و به چشمان شما می رسد را نورمرئی عبورنماینده یا VLT می گویند که به صورت درصد محاسبه می گردد. VLT با رنگ و ضخامت شیشه های عینک، موادی که در ساختن آنها استفاده می گردد و همچنین روکش به کار رفته در آنها ارتباط دارد. در ادامه یک سری دستورالعمل را بیان می کنیم که برای انتخاب عینک بر اساس درصد VLT آن مناسب است: 0 تا 19% VLT : برای موقعیت های روشن و آفتابی. 20 تا 40% VLT : مناسب برای تمامی موقعیت ها. بالای 40% VLT : مناسب برای شرایط ابری و کم نور. 80 تا بالای 90% VLT : این میزان بسیار پایین برای شرایط بسیار کم نور و شب مناسب است.

رنگ شیشه عینک های آفتابی

رنگ شیشه ها با میزان نورمرئی که به چشمتان می رسد، رابطه دارند و اینکه به چه میزان رنگ های دیگر را خوب می بینید.

رنگ های تیره(قهوه ای، خاکستری و سبز)

همگی برای استفاده های روزانه و بیشتر فعالیت ها در فضای باز مناسب هستند. این رنگ های تیره برای کاهش انعکاس نور خورشید و خستگی چشم در شرایط دارای نور متوسط تا زیاد هستند. شیشه های خاکستری و سبز، رنگ طبیعی چیزهایی را که از پشت آن ها می بینید تغییر نمی دهند درحالی که شیشه های قهوه ای ممکن است کمی اعوجاج ایجاد نمایند.

رنگ های روشن (زرد، طلایی، کهربایی، گلی و قرمز)

این رنگ ها برای نور متوسط تا کم مناسب هستند و معمولا برای اسکی، اسنوبرد و دیگر ورزش های برفی به کار می فرایند . قابلیت درک عمق در این رنگ ها باعث افزایش کنتراست در شرایط نوری خاص که عمق تعیین نیست، می گردد.

روکش شیشه عینک های آفتابی

اغلب عینک های گران قیمت دارای چند لایه روکش هستند. این روکش ها می توانند شامل روکش ضدآب، روکش ضدخش برای افزایش دوام شیشه و روکش مه شکن که برای شرایطی که رطوبت زیاد است یا فعالیت های پرانرژی کاربرد دارد، باشند.

روکش های آینه ای یا براق

این نوع روکش میزان انعکاس نور خورشید را با بازگرداندن بخش زیادی از نور که به سطح شیشه می رسد، کاهش می دهد. شیشه های آینه ای سبب می شوند اشیا از آن چیزی که هستند تیره تر به نظر برسند، بنابراین در آن ها از ته رنگ روشن برای جبران این مشکل استفاده می گردد.

مواد تشکیل دهنده شیشه عینک های آفتابی

موادی که در شیشه ها استفاده می شوند، در وضوح، وزن، دوام و قیمت تاثیر خواهند داشت.

شیشه

دارای شفافیت خوب و ضدخش خوب خواهد بود، اگرچه این ماده از دیگر مواد سنگین تر و گران تر است.

پلی یورتان

پلی یورتان مقاومت و همچنین شفافیت نوری بسیار عالی دارد. این مواد سبک و انعطاف پذیر اما گران هستند

پلی کربنات (از خانواده پلیمرهای ترموپلاستیک)

مقاومت بسیار بالا و شفافیت نوری بسیار عالی دارند. این ماده مقرون به صرفه، دارای وزن کم و کم حجم است اما ضد خش ضعیف تری است.

اکریلیک

نسبت به پلی کربنات ارزان تر و بهترین گزینه برای عینک های معمولی است. در مقایسه با شیشه و پلی کربنات دوام و شفافیت کمتری دارد و دارای کمی اعوجاج تصویر است.

مواد تشکیل دهنده فریم عینک آفتابی

انتخاب یک فریم مناسب از شیشه نیز مهم تر است، زیرا با راحتی شما، دوام عینک و ایمنی آن ارتباط دارد.

فلز

بسیار ساده به فرم صورت طراحی می شوند. نسبت به مواد دیگر گران تر و البته دارای مقاومت کمتر هستند و برای فعالیت های شدید مناسب نیستند. همچنین مدنظر داشته باشید که اگر عینک خود را در معرض نور خورشید قرار دهید، در زمان استفاده بسیار داغ خواهند بود. بعضی فلزات خاص به کاررفته در فریم عینک عبارت اند از: فولاد ضدزنگ، آلومینیوم و تیتانیوم.

نایلون

گزینه ای ارزان، سبک و حتی بادوام تر از فلز است. بعضی از فریم های نایلونی دارای مقاومت زیاد برای ورزش هستند. این فریم ها قابل تغییر نیستند.

استات

گاهی اوقات به آن ها فریم دست ساز نیز می گویند. اغلب انواع رنگ ها را می توان در استات به کار برد اما انعطاف پذیری کمی دارند. و برای ورزش های با فعالیت بالا طراحی نشده اند.

نکاتی برای انتخاب بهتر عینک آفتابی

اینجا نکاتی را برای شما بازگو می کنیم که به احتمال زیاد درزمان انتخاب یک عینک آفتابی مناسب برایتان کارآمد خواهد بود:
  • فریم ها باید به بینی و گوش شما بچسبند ولی نه اینکه باعث آزار شما شوند.
  • وزن عینک آفتابی باید به طور مساوی بین بینی و گوش شما تقسیم گردد. عینک های آفتابی باید به اندازه ای سبک باشند که از ایجاد اصطکاک زیاد با نقاطی که با آن ها تماس دارند جلوگیری گردد.
  • مژه های شما نباید با فریم تماس داشته باشند.
  • در انتخاب عینک می توانید از فروشنده بخواهید که تست اشعه UV را نیز برایتان انجام دهد.
در خاتمه همواره سعی کنید که عینک را از مغازه های معتبر خریداری کنید و چشمانتان را به زدن عینک آفتابی عادت دهید. حتی بچه ها نیز به عینک آفتابی احتیاج دارند. امیدواریم این مقاله نیز یاری کوچکی در انتخاب بهتر شما باشد. منبع:reiمنبع: کجارو
انتشار: 9 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 696

به "راهنمای خرید عینک آفتابی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای خرید عینک آفتابی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید