سهم ایران در انتشار کرونا چقدر است؟
به گزارش مجله نیلوفری، یک اندیشکده آمریکایی ایران را از اتهام انتشار ویروس کووید 19 در کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس مبرا کرد.
به گزارش مهر، اندیشکده آمریکایی رند با انتشار گزارشی، ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه ایران مسبب گسترش کرونا در کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس بوده است را زیر سوال برد.
نتیجه تحقیقات اجرا شده از سوی این اندیشکده آمریکایی نشان می دهد برخلاف ادعای رسانه های غربی، خطر آلوده شدن اعضای شورای همکاری خلیج فارس از طریق سفر های هوایی، از خارج از منطقه بیشتر بوده است.
رند در این گزارش به مدل تصویرسازی ترافیک هوایی کووید -19 استناد کرده تا راه های احتمالی انتقال این ویروس به امارات و دیگر کشور های شورای همکاری خلیج فارس را بررسی کند.
این مدل با آماری که دانشگاه جانز هاپکینز از مبتلایان کرونا ارائه داده و همچنین آمار سفر های هوایی انجام گرفته از سوی انجمن بین المللی حمل ونقل هوایی ترکیب شده است.
بازه زمانی ارزیابی های انجام گرفته نیز از اواخر ژانویه تا اواخر فوریه است که طی آن آمار مبتلایان کرونا در امارات از صفر به 16 تغییر کرد.
طبق تحقیقات انجام گرفته، در 28 ژانویه 2020، مسافرانی که از مبداء چین به امارات سفر کرده اند حدود 90 درصد خطر انتشار کرونا را به خود اختصاص می دهند.
یک ماه بعد در تاریخ 28 فوریه نیز، به ترتیب مسافران کره جنوبی، ایتالیا و چین منشاء انتقال بیماری در امارات بوده اند.
این در حالی است که ایران به عنوان نزدیکترین همسایه کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس در اواخر فوریه 2020، کمتر از 2 درصد حجم خطر انتقال ناشی از سفر های هوایی را به خود اختصاص می داد و این رقم در اواسط مارس تنها به 7 درصد افزایش یافت.
تحلیل های مشابه نیز این ایده را که ایران مسبب انتشار کووید 19 در کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس است؛ به چالش می کشد. برای مثال، در 28 ژانویه، حدود 59 درصد خطر انتقال ویروس کرونا به عربستان سعودی از جانب مسافران چینی بود حال آنکه بعد از 29 فوریه، بحرین با رقم 42 درصد، بیشترین خطر انتقال این ویروس به عربستان را به همراه داشت.
منبع: فرارو