بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟

به گزارش مجله نیلوفری، خبرنگاران : در فصل زمستان به علت سردی هوا، لب ها بیشتر از هرموقع ترک می خورند و یا پوسته پوسته می شوند. برخی ها برای حل این مشکل از رژلب استفاده می نمایند اما در حقیقت در بیشتر مواقع، رژلب کمکی در حل این مشکل نمی کند. برترین راه، استفاده از بالم لب است. بالم لب با برندهای متفاوتی در بازار وجود دارد، اما هیچ چیز بهتر از یک بالم لب خانگی نیست. امروز در این مطلب، قصد داریم به شما طرز تهیه چند نوع بالم لب خانگی را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟

بالم لب چیست؟

بالم لب در واقع محصولی برای محافظت از لب ها بوده و خاصیت نرم نمایندگی و آبرسانی دارد. بعضی افراد تصور می نمایند می توانند از کرم های مرطوب نماینده جهت نرم کردن لب ها استفاده نمایند. اما بالم به سبب دارا بودن فرمول خاص برای لب ها مناسب تر بوده و توصیه می گردد از این محصول بهره ببرید.

این محصول برای لب هایی که خشک شده و ترک خورده اند مناسب است. بعلاوه بعضی از بالم ها بخاطر داشتن SPF از لب ها در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت می نمایند.

بعضی افراد هنگامی که با خشکی لب ها روبرو می شوند از رژ لب استفاده می نمایند. رژ لب نه تنها خشکی لب را رفع نمی کند، بلکه گاهی اوقات باعث بدتر شدن آن هم می گردد.

طرز تهیه چند نوع بالم لب خانگی

1. بالم لب موم زنبور عسل و روغن نارگیل

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذاخوری موم رنده شده زنبور عسل
  • 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل طبیعی
  • چند قطره عسل طبیعی
  • 2 کپسول ویتامین E

طرز تهیه:

ابتدا موم عسل را درون یک کاسه قرار داده و به یاری بخار آب آن را ذوب کنید. هنگامی که نیمی از موم ذوب شد، روغن نارگیل و عسل را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. دو کپسول روغن ویتامین E را نیز به مواد درون کاسه بیافزایید. بعد از خنک شدن بالم لب خانگی آن درون یک ظرف دردار خیلی کوچک یا جای بالم لب های قدیمی خود بریزید.

2. بالم لب با روغن نارگیل و چغندر

مواد لازم:

  • 2 قاشق چای خوری روغن نارگیل
  • آب نصف لیمو
  • نصف چغندر قرمز

طرز تهیه:

نصف یک چغندر قرمز را به قطعات کوچک خرد کنید. قطعات کوچک خرد شده را داخل مخلوط کن بریزید. نصف یک لیمو را فشار دهید. آب نصف لیمو را به مخلوط کن اضافه کنید. روغن نارگیل را اضافه کنید. همه چیز را مخلوط کنید. مخلوط را در ظرف مورد نظر خود بریزید. آن را در یخچال نگهداری کنید تا بالم شما سفت بماند.

3. بالم لب پرتقال و وانیل

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل
  • 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • 2 قاشق چای خوری موم رنده شده زنبور عسل
  • 2 قاشق چای خوری شی باتر
  • 6-8 قطره روغن پرتقال
  • 1/8 قاشق چای خوری عصاره وانیل

طرز تهیه:

روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن پرتقال، موم زنبور عسل و شی باتر را با یکدیگر درون یک کاسه مخلوط کنید. سپس کاسه را روی آب جوش قرار دهید تا حرارت آب محتویات کاسه را ذوب کند. مواد را که حالا ذوب شده اند هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. پس از اینکه کاسه را از روی آب جوش برداشتید، روغن پرتقال و عصاره وانیل را نیز به آن اضافه نموده و مخلوط دوباره هم بزنید.

بالم لب را با دقت به ظرف مناسب منتقل کنید.

4. بالم لب خانگی با نعناع

مواد لازم:

  • روغن نعناع 1 قطره روغن نارگیل 2 قاشق
  • روغن بادام شیرین 1 قطره
  • ژل آلوئه ورا نصف قاشق

طرز تهیه:

روغن نارگیل و روغن نعناع و بادام شیرین را به همراه نصف قاشق ژل آلوئه ورا در ظرفی بریزید. روغن نارگیل را نیز در ظرفی ریخته و کمی حرارت دهید تا آب گردد. حالا مواد را با هم مخلوط کنید و چند دقیقه روی حرارت بگذارید. پس از سرد شدن در یخچال به مدت 6 تا 8 هفته می توانید نگهداری کنید.

5. بالم لب شی باتر

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذاخوری شی باتر
  • 1 قاشق غذاخوری موم زنبور عسل
  • 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل طبیعی
  • 1 قاشق چای خوری عسل طبیعی
  • 4-5 قطره روغن لیمو

طرز تهیه:

ابتدا شی باتر، موم زنبور عسل و روغن نارگیل را درون یک قابلمه یا کاسه کوچک بریزید. کاسه یا قابلمه را روی آب جوش بگذارید تا محتویات آن با حرارت آب ذوب گردد. پس از ذوب شدن مواد، عسل و روغن لیمو را به مخلوط اضافه نموده و خوب هم بزنید. پس از خنک شدن بالم لب خانگی آن را درون شیشه یا ظرف کوچک مخصوص بالم لب بریزید.

6. بالم لب با کپسول ویتامین E

  • وازلین
  • روغن زیتون یا نارگیل
  • رژ لب
  • کپسول ویتامین E

طرز تهیه:

پس از آب کردن مواد فوق در ظرفی بصورت بن ماری، کپسول ویتامین E را سوراخ کنید و به مواد بیفزایید. خوب هم بزنید تا مواد یکدستی حاصل گردد. مواد بدست آمده را در ظرفی در یخچال نگهداری کنید.

7. بالم لب روغن زیتون و عسل

مواد لازم:

  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • عسل

طرز تهیه:

با ترکیب کردن مواد بالا می توانید یک بالم لب عالی داشته باشید و به مدت یک ماه از آن در ظرفی سربسته بهره ببرید. البته سعی کنید وقتی بالم به لب می زنید آن را نخورید.

مزایای بالم لب خانگی

همانطور که دیدیم، تهیه بالم لب خانگی بسیار راحت بوده و به هیچگونه تجهیزات و ترکیبات خاص احتیاج ندارد. تهیه بالم لب در خانه چند مزیت دارد: اول اینکه مطمئن خواهید بود که موادی که به لبتان می زنید طبیعی و بی ضرر هستند. دوم اینکه می توانید هر ماده را به مقدار دلخواه به بالم لب اضافه کنید؛ این باعث می گردد تا رنگ، حجم، بو و مقدار مرطوب نمایندگی آن کاملاً مطابق با سلیقه شما باشد.

چگونه از بالم لب نگهداری کنیم؟

حالا که بالم لب دلخواه خود را ساخته اید، باید از آن به خوبی نگهداری کنید. نکات زیر می تواند در این امر به شما یاری زیادی کند:

شیشه ها یا ظروفی که برای نگهداری بالم لب خود استفاده می کنید باید تمیز و خشک باشند. در غیر این صورت شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم خواهد شد.

بهتر است بالم لب خانگی را در یخچال نگهداری کنید؛ زیرا کاملاً طبیعی بوده و حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده نیستند.

بالم لب را هرگز در فریزر قرار ندهید. چرا که ظاهر آن بهم می ریزد و خاصیت خود را نیز از دست می دهد.

موادی مانند روغن نارگیل، موم زنبور عسل دارای خاصیت SPF طبیعی (مراقبت در برابر اشعه فرابنفش خورشید) هستند؛ بنابراین توصیه می گردد حتماً از آن ها در بالم لب های خود بهره ببرید تا لب هایتان در برابر آسیب های نور خورشید در امان بمانند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 15 مهر 1403 بروزرسانی: 15 مهر 1403 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 2197

به "بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید