آخرین حرف های سلطانی فر درباره میراث و گردشگری

به گزارش مجله نیلوفری، مسعود سلطانی فر درباره اینکه رئیس آینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چه کسی است، گفت: من اطلاعی ندارم و آقای رئیس جمهور در این باره تصمیم می گیرند.

آخرین حرف های سلطانی فر درباره میراث و گردشگری

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا آذر هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه بسیاری معتقدند این سازمان بعد از انتخاب شما در وزارت ورزش و جوانان به حال خودش رها شده است، بیان کرد: من تا دو روز پیش در سازمان حضور داشتم و امروز هم با وجود اینکه روز تعطیل است در کاخ سعدآباد حضور دارم. ان شاءالله اوایل هفته آینده رئیس بعدی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتخاب شده است.

او در پاسخ به اینکه طبق اصل 141 قانون اساسی داشتن دو شغل برای رئیس جمهور، معاونانش، وزیران و کارمندان دولت ممنوع است، و شما چطور در حال حاضر در دو پست فعالیت می کنید اظهار کرد: من دیگر پست ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را بر عهده ندارم و تنها آمده ام که موزه صنایع دستی را افتتاح کنم. اگر هم رئیس سازمان نباشم به عنوان وزیر ورزش و جوانان آمده ام تا نمایشگاه موزه صنایع دستی را افتتاح کنم.

سلطانی فر درباره اولین اقداماتش در حوزه وزارت ورزش و جوانان در جمع خبرنگاران درمراسم افتتاح نمایشگاه موزه صنایع دستی، بیان کرد: اجازه دهید در فرصت دیگری درباره این کار صحبت کنم. طبیعتا باید با مسئولان و معاونان وزارت ورزش جلسه ای داشته باشم تا شرایط فعلی و مسائل وزارتخانه را آنالیز کنیم و متناسب با آن و برنامه ای که به مجلس ارائه کردم که مورد تصویب جمع گسترده ای از نمایندگان مجلس نهاده شد اقدامات لازم را انجام دهم.

وزیر ورزش و جوانان افزود: گرچه نمایندگان مجلس به دلیل رأی بالایی که به من دادند وظیفه ام را در این باره سنگین تر نموده اند بنابراین من باید با قدرت و توان بیشتری کوشش کنم تا بتوانم به رأی نمایندگان مجلس پاسخ دهم.

او همچنین درباره اقداماتی که در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی زمین مانده است، اظهار کرد: ما در این سازمان محورهای زیادی را در دستور کار و برای ساماندهی داشتیم که باید در آینده انجام گردد. اما کوشش ما بر این بود بخش هایی را که مغفول مانده و مشکل دار شده بود با تعامل بخش خصوصی انجام دهیم.

سلطانی فر افزود: در حوزه میراث فرهنگی تعداد بناهایی که با مشارکت بخش خصوصی در حوزه نجات بخشی پوشش دادیم بیش از 20 برابر کل پفراینده هایی است که در دولت گذشته وجود داشت. در زمینه موزه ها نیز موزه دوره اسلامی، موزه بزرگ خراسان و ده ها موزه دیگر توسط سازمان میراث فرهنگی و بخش خصوصی به بهره برداری رسید.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه پنج اثر به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است، افزود: چهار محموله بزرگ فرهنگ و تاریخ را که در طول 50 سال گذشته به یغما رفته بود در این مدت به کشور برگرداندیم. در بخش ساماندهی و نجات بخشی نیز اقدامات خوب و گسترده ای آغاز شده است.

او همچنین در حوزه گردشگری بیان کرد: در این بخش نیز دستاوردهای بسیاری با توجه به سیاست های دولت نصیب سازمان شد. در زمینه تکمیل و بهره برداری هتل های بزرگ تا امروز که خدمت گزار مردم در این سازمان بودم هتل های چهار و پنج ستاره بسیاری که لیست دقیق آن را هفته آینده منتشر می کنیم، افتتاح نموده ایم.

سلطانی فر بیان کرد: 36 هتل چهار و پنج ستاره و بیش از 100 هتل با گریدهای مختلف به صنعت گردشگری کشور اضافه شد. حدود 170 هتل چهار و پنج ستاره نیز توسط بخش خصوصی در نقاط مختلف کشور در حال احداث است. در مجموع بیش از 800 هتل یک تا پنج ستاره و هتل آپارتمان توسط بخش خصوصی اجرا شده و یا در حال انجام است.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه سال جاری سال خوبی از جهت رویدادهای بین المللی مرتبط با گردشگری در ایران است، افزود: اردیبهشت سال جاری را با اجلاس کارشناسی راه ابریشم در ارومیه آغاز کردیم. در تبریز اجلاس وزرای گردشگری را داشتیم و در مهرماه نیز اجلاس همایش سرمایه گذاری بین المللی در بخش گردشگری را برگزار کردیم. بیش از 40 کمپانی خارجی از 22 کشور جهان به ایران آمدند و زمینه های سرمایه گذاری در این بخش را مورد آنالیز قرار دادند.

او اظهار کرد: در ادامه سال نیز اجلاس بزرگ راهنمایان گردشگری را داریم که اتفاقی تاریخی در بخش گردشگری است. دو سال قبل در رقابت گسترده با دانمارک و سنگاپور پیروز شدیم میزبانی این اجلاس را بگیریم و فکر می کنم حدود 400 الی 500 راهنمای گردشگری از بین 80 تا 100 کشور جهان به ایران می آیند که این اتفاق بزرگی است.

سلطانی فر همچنین در بخش ساماندهی به بخش های مختلف گردشگری گفت: در بوم گردی پیروز شدیم تعداد بوم گردی های مصوب کشور را که کمتر از 40 بود به بیش از 350 برسانیم و این عملکرد 9 برابری در این بخش را نشان می دهد. ساماندهی بخش های مختلف، دفاتر خدمات مسافرتی و مصوبات گردشگری خوبی را از مجلس گرفتیم.

وزیر فعلی ورزش و جوانان افزود: صنعت گردشگری صنعتی بود که در طول سه دهه گذشته بخش بخش شده و بخش های آن به دستگاه های دیگر سپرده شده بود. ما مقدمات یکپارچه سازی آن را فراهم کردیم، در حال حاضر بخش صدور مجوز برای دفاتری که فقط بلیت صادر می نمایند بر عهده یک وزارتخانه دیگر است، بخش گردشگری زیارتی نیز به عهده وزارتخانه دیگری است که باید در آن ها هماهنگی به وجود بیاید.

او با اشاره به اقدامات اجرا شده در بخش طبیعت گردی افزود: در این بخش نیز قدم های خوبی برای ساماندهی و استفاده از ظرفیت های مختلف را برداشته ایم. ظرفیت قابل توجه گردشگری مذهبی در قالب گردشگری حلال یکی از روینمودهای مهم و سیاست های ما بوده زیرا گرچه در بخش گردشگری خارجی ملاحظاتی داریم و نمی توانیم پذیرای جمعی از گردشگران جهان باشیم اما از طرفی ظرفیت بسیار بالایی در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی که بخشی از گردشگری حلال است داریم و فکر می کنم این ظرفیت به تنهایی می تواند ما را در 10 سال آینده به اهدافی که در سند چشم انداز 20 ساله در افق 1404 و رسیدن به 20 میلیون گردشگر خارجی است، برساند.

سلطانی فر ادامه داد: بارها گفته ایم حدود 50 درصد از گردشگران خارجی ما شیعیانی هستند که به زیارت حرم علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد، حضرت معصومه (س) در قم و حضرت احمدبن موسی در شیراز می آیند. در حال حاضر ما میزبان حدود یک درصد شیعیان جهان در سال هستیم. ان شاءالله در 10 سال آینده باید این رقم را به سه درصد برسانیم. از طرفی اشتیاقی که در دو، سه سال گذشته برای سفر به ایران به وجود آمده ایران را به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در جهان معرفی کرد که نویدبخش آینده خوبی در این بخش است و ما فکر می کنیم باید از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با قدردانی ویژه از رسانه ها که تا کنون او را همراهی نموده اند، درباره کارهای زمین مانده در این سازمان اظهار کرد: در همه بخش ها کارهای بسیاری است که باید انجام گردد. ادامه سیاست ها و بحث های جدید در این زمینه وجود دارد. ما مصوبات مهمترین بخش گردشگری را از دولت گرفتیم. آیین نامه ارتقاء و ساماندهی، ایجاد و نظارت بر دفاتر مسافرتی که دستورالعمل اجرایی آن تهیه و ابلاغ شد. در بخش های مختلف نیز اقداماتی که آغاز شده باید ادامه پیدا کند.

او افزود: تهیه طرح جامع گردشگری را ما آغاز کردیم اما در حال حاضر در میانه راه است و باید این عمل با قدرت استمرار پیدا کند تا بتوانیم با تهیه یک طرح جامع و فراگیر برای گردشگری، سیاست ها، برنامه ریزی ها و فرایند تصمیم گیری و روینمودها را از حالت سلیقه ای دربیاوریم.

سلطانی فر گفت: من مطمئنم همکارانم در سازمان میراث فرهنگی همان طور که ایثارگرانه و عاشقانه به خاطر عشق به مملکت با من همکاری های خوبی داشتند با رئیس بعدی سازمان نیز همین تعامل و همکاری را خواهند داشت تا سیاست هایی که آغاز شده به انتها برسد. 33 ماه قبل که وارد سازمان شدم به دلیل تغییرات مکرر در مدیریت های سازمان طی سال های گذشته، ثبات و آرامش را ایجاد کردم و همه به این سمت رفتند که در یک شرایط پایدار فعالیت و وظایف خود را جهت خدمت رسانی به مردم انجام دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 612

به "آخرین حرف های سلطانی فر درباره میراث و گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آخرین حرف های سلطانی فر درباره میراث و گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید