زیبایی های دریاچه گهر؛ منطقه ای در لرستان که باید بکر بماند

به گزارش مجله نیلوفری، ایران مملو از پدیده های طبیعی بوده که تعدادی از آنها هنوز هم زیبایی های خود را دارند. دریاچه گهر در منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار داشته و آب این دریاچه شیرین گوارا، زلال و شیشه ای است. این دریاچه زیبا مشهور به نگین زاگرس بوده و زیبایی های دریاچه گهر شباهت زیادی به دریاچه کوه گل کهگیلویه و بویراحمد دارند. با ما در این مقاله جالب و خواندنی همراه باشید تا از جهت پیمایش دریاچه گهر و تنوع حیوانات دریاچه گهر آگاهی یابید.

زیبایی های دریاچه گهر؛ منطقه ای در لرستان که باید بکر بماند

فهرست مطالب

گهر عظیم و گهر کوچکپوشش گیاهی دریاچهباغ وحش طبیعی دریاچهدریاچه ایرانتفریحات دریاچهامکانات گردشگری و راستا دسترسی

گهر عظیم و گهر کوچک

دریاچه گهر دو بخش دارد؛ یکی گهر عظیم یا کله گهر با طول 1700 که حدود 85 هکتار می شود و بخش دیگر گهر کوچک یا کره گهر. دریاچه عظیم هم ساحلی صخره ای و هم ساحلی ماسه ای در شرق و غرب دارد که برای شنا کردن مناسب هستند. آب دریاچه عظیم از چشمه های کوهستانی می آید و آب دریاچه کوچک از تاپله سرازیر می شود.

پوشش گیاهی دریاچه

زمین شناسان عقیده دارند این دریاچه بر اثر یک زلزله عظیم ایجاد شده و روی گسل اصلی رشته کوه زاگرس واقع شده است. پوشش گیاهی این منطقه از درختان مختلف و زیبا همچون درختان بلوط، پسته وحشی، بادام، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو و انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز و موی وحشی و همچنین گلهای زیبایی همچون لاله واژگون، شقایق، زنبق، لاله وحشی، تاج خروس و اختر شکل گرفته که زیبایی این منطقه را صد چندان کرده اند.

باغ وحش طبیعی دریاچه

این دریاچه منزلگاه آبزیانی همچون مارماهی، لاکپشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز بوده و قسمت کوهستانی این منطقه حیوانات متنوعی مانند بز، آهو، کل، پلنگ، گرگ، گراز، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و حتی خرس قهوه ای و انواع پرندگان مانند عقاب، کبک، شاهین و تیهو را در خود جای داده است. مسئولان منطقه باید در حفظ و نگهداری حیوانات دریاچه گهر بسیار تلاش و از شکار و صید جلوگیری کنند تا این چرخه طبیعی همچنان پابرجا باشد.

دریاچه ایران

ایزابلالوسی بیشوپ در سال 1890 از انگلیس به ایران سفر و در سفری 3 ماهه حدود 1000 کیلومتر پیاده روی کرد تا در این منطقه تحقیقاتی را انجام دهد. این بانوی انگلیسی زیبایی های دریاچه گهر را در تحقیقات خود دریاچه ایران معرفی کرد و به همین علت، برخی از گردشگران این دریاچه را با نام دریاچه ایران می شناسند. در سال 1888 این منطقه از طریق زمین شناسی اتریشی معرفی و نام این فرد به عنوام کاشف ثبت شد.

تفریحات دریاچه

  • قایق سواری: قایق سواری یکی از تفریحات مفرح در این منطقه بوده که فقط با قایق های بادی امکان پذیر است و شما را به دیدن منظره ای زیبا در زیر آب کریستالی دریاچه دعوت می کند.
  • ماهیگیری: ماهیگیری در این دریاچه با مجوز صید از محیط زیست در غرب دریاچه امکان پذیر است، آن هم به صورت تک قلاب.
  • کوه پیمایی: اگر از علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی هستید، راستا پیمایش دریاچه گهر لحظات خوشی را برای شما به ارمغان می آورد.
  • شنا ممنوع: در ابتدای این مقاله ذکر کردیم که قسمتی از ساحل گهر ماسه ای بوده و مناسب برای شنا کردن، اما اداره محیط زیست لرستان اجازه شنا به افراد را نمی دهد.
  • شکار ممنوع: شاید این موضوع که این منطقه زیستگاه حیوانات بسیار متنوعی بوده، کمی برای شکارچیان وسوسه کننده باشد. اما، به همت حفاظت محیط زیست استان لرستان شکار در میان حیوانات دریاچه گهر ممنوع است.

امکانات گردشگری و راستا دسترسی

بهترین زمان سفر به دریاچه گهر لرستان، فصل بهار تا اواسط تابستان است. در کنار دریاچه، امکانات رفاهی برای گردشگران شامل سرویس بهداشتی، پاسگاه و کمپ محیط زیست و هلال احمر هستند. با اتومبیل 3 ساعت و پیاده یک ساعت و نیم تا روستای طیان فاصله داشته و در این راستا کوهستانی منظره ها چشم نوازی وجود دارند که خستگی راستا را از تن شما خارج می کنند. در روزهای شلوغ تعداد گردشگران در این قسمت زیاد است. پس، توصیه می شود در ایام هفته و روزهای غیر تعطیل به این منطقه سفر کنید تا در کمال آرامش بتوانید از طبیعت لذت ببرید. کفش مناسب و وسایل کوهنوردی را هم با خود همراه داشته باشید.

منبع: همگردی
انتشار: 2 مرداد 1400 بروزرسانی: 2 مرداد 1400 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 1592

به "زیبایی های دریاچه گهر؛ منطقه ای در لرستان که باید بکر بماند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زیبایی های دریاچه گهر؛ منطقه ای در لرستان که باید بکر بماند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید