بیماریهای ناخن همراه با عکس
به گزارش مجله نیلوفری، ناخن ها همه چیز را لو می دهند شاید این عجیب ترین فکتی باشد که تا به امروز خوانده اید، اما ماجرا چیست؟ واقعیت این است که شکل و ظاهر ناخن ها دقیقا مثل یک پنجره به درون بدن ما عمل می نماید و به ما می گوید آیا همه چیز خوب است یا باید نگران باشیم. به همین علت آنالیز بیماریهای ناخن همراه با عکس را مورد آنالیز قرار داده ایم!
بسیاری از انواع بیماری های ناخن می توانند نشان دهنده یک مشکل جدی در بدن ما باشند؛ بنابراین وقتش رسیده تا دوباره به ناخن های خود نگاهی بیندازید و آن ها را آنالیز کنید. به علائم و نکاتی که در این مقاله اشاره می کنیم دقت نموده و قبل از نگران شدن، آنالیز کنید که دلیل و روش درمان بیماری ناخن شما چیست؛ شاید واقعا هیچ مشکل جدی وجود نداشته باشد.
نکته های کاربردی
|
انواع بیماریهای ناخن همراه با عکس
شاید باورش سخت باشد، اما زمانی که بعضی افراد، مطالب مرتبط با بیماری های ناخن همراه با عکس را مطالعه می نمایند، احساس افسردگی یا شاید ترس نمایند، اما این مطلب تمام این نگرانی ها را رفع می نماید. چون شما می توانید به راحتی مشکل ناخن خود را شناسایی نموده و قبل از هر اتفاقی آن را درمان کنید.
در موارد بسیاری مسائل ناخن نشان دهنده هیچ مشکل جدی نیستند و فقط با بعضی مراقبت های ساده رفع می شوند. در ادامه به بعضی از بیماریهای ناخن پا همراه با عکس اشاره می کنیم.
بیماریهای ناخن همراه با عکس؛ پسوریازیس
در این بخش، پسوریازیس بیماریهای ناخن همراه با عکس را شرح می دهیم. پسوریازیس ناخن زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن مختل گردد و در پی آن، سلول های پوستی با سرعت خیلی بیشتر از قبل رشد نموده و زیر ناخن ها تجمع می نمایند، زیرا اصلا فرصت ریختن و رشد مجدد ندارند.
اگر به ناخن افرادی که به این بیماری مبتلا هستند نگاه کنید، لکه های گوشتی زیر ناخن آن ها را می توانید به راحتی ببینید (مطابق شکل زیر). معمولا اگر این مشکل به زودی درمان نگردد، 10 سال بعد رشد غیر عادی ناخن ها هم آغاز می گردد. اگر نشانه های زیر را مشاهده کردید احتمالا به پسوریازیس دچار شدید:
- فرورفتگی ها روی ناخن
- تغییر شکل در ظاهر ناخن
- ضخیم شدن بافت گوشی و تجمع پوست زیر ناخن
- تغییر رنگ ناخن به زرد یا قهوه ای
- خون زیر ناخن
افرادی که به این مشکل دچار هستند، بهتر است به پزشک مراجعه نمایند. بعلاوه تا زمان معاینه پزشک، می توانید ناخن ها را کوتاه نگه دارید و مراقب باشید صدمه نبینند.
ناخن های شنماینده و ترک خورده
ناخن های شنماینده نیز یکی از بیماری های رایج ناخن هستند. این ناخن ها، ترک خورده، ضعیف و کاملا شنماینده اند. معمولا خیس شدن و خشک شدن های پشت سر هم، استفاده خیلی زیاد از لاک ناخن، بالا رفتن سن و بعضی دیگر از موارد، باعث شنماینده شدن ناخن ها می شوند؛ بنابراین مراقب این موارد باشید. بعضی از نشانه های ناخن شنماینده شامل موارد زیر است:
- ناخن هایی که نرم می شوند و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند
- شکاف طولی
- شیارهای موازی کم عمق که روی لایه سطحی ناخن قرار دارند
- گرانولاسیون سطحی کراتین که به صورت نواحی خشک و سفید ظاهر می گردد
- ناخن های ساییده شده
- مسائل زیبایی و عملکردی قابل توجه در انجام فعالیت های روزانه یا شغلی
- درد ناشی از شکاف عمیق ناخن و گیر کردن ناخن به چیزها
اونیکوگریفوزیس از بیماریهای ناخن همراه با عکس
در این بخش به اونیکوگریفوزیس، به عنوان یکی از قارچ بیماریهای ناخن همراه با عکس، خواهیم پرداخت. یکی از دلایل این بیماری عفونت های قارچی است. به اونیکوگریفوزیس، شاخ قوچی هم گفته می گردد، چون شکل ناخن ها را شبیه شاخ قوچ (بلند و منحنی) می نماید.
پزشکان دلایلی مثل جراحات و سوختگی ها، اختلالات پوستی و عفونت های قارچی (در این باره بیشتر بخوانید: درمان قطعی عفونت گوشه ناخن دست یا پارونیشیا) را عامل این بیماری می دانند. در بعضی موارد، حتی کفش نامناسب هم می تواند باعث اونیکوگریفوزیس گردد. نشانه های ایمن بیماری عبارت هستند از:
- انحراف ناخن
- زرد یا قهوه ای شدن ناخن
- عفونت پوستی
- درد داشتن
- بافت ناخن ضخیم و مانند شاخ قوچ
ناخن های فرورفته در پا
این بیماری زمانی رخ می دهد که ناخن پای شما به پوست اطراف آن رشد می نماید. ناحیه آسیب دیده می تواند دردناک و ملتهب گردد. اگر ناخن های خود را بیش از حد کوتاه می کنید یا کفش های خیلی تنگ می پوشید، باید مراقب این بیماری باشید. پاهای عرق نموده، بریدن ناخن به صورت گرد در لبه ها، بعضی روش های درمانی سرطان و چاقی زیاد هم می توانند باعث این مشکل شوند.
ناحیه آسیب دیده می تواند دردناک و ملتهب گردد. اگر ناخن های خود را بیش از حد کوتاه می کنید، یا کفش های خیلی تنگ می پوشید، باید مراقب این بیماری باشید. پاهای عرق نموده، بریدن ناخن به صورت گرد در لبه ها، بعضی روش های درمانی سرطان و چاقی زیاد هم می توانند باعث این مشکل شوند.نشانه های این بیماری عبارت هستند از:
- درد و التهاب (حتی کبودی)
- تورم پوست اطراف ناخن آسیب دیده
- ایجاد عفونت در گوشت اطراف ناخن
- ترشح، خون، چرک یا بوی بد از ناحیه آسیب دیده
- رشد بافت نو روی ناخن قبلی
بیشتر بخوانید: علل و درمان جدا شدن ناخن از گوشت در اثر ضربه
نتیجه گیری؛ چه زمانی نگران شویم؟
در نهایت خوب است بدانید که هرچند ناخن ها، تنها بخش کوچکی از بدن هستند اما می توانند اطلاعات ارزشمندی درباره سلامت کلی تان به شما بدهند. هرگونه تغییر در رنگ، ضخامت، شکل یا بافت ناخن ها ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد، از یک عفونت ساده تا یک بیماری مزمن تر.
در صورتی که متوجه تغییرات غیرعادی در ناخن هایتان شدید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، می تواند از بروز مسائل جدی تر جلوگیری کند.
سوالات متداول
برترین راه برای درمان بیماریهای ناخن چیست؟
به شما توصیه می کنیم شرایط ناخن خود را جدی بگیرید و به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
آیا برای بیماری های ناخن، استفاده از محلول های آنتی بیوتیک را توصیه می کنید؟
برای استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی حتما تحت نظر دکتر پیش بروید. معمولا این نوع آنتی بیوتیک ها به دلیل موضعی بودن جدی گرفته نمی شوند! در صورتی که اگر آنتی بیوتیک نامناسب را بهره ببرید؛ ممکن است قارچ و عفونت ناخن شما تقویت گردد.
آیا استفاده از سرکه برای از بین بردن قارچ ناخن موثر است؟
نمی توان از سرکه یا هر ماده دیگری نسخه کلی پیچید. به شما توصیه می کنیم در صورت استفاده از مواد طبیعی هم از متخصصان پوست مشورت بگیرید.
چرا هر کاری می کنیم، با ناخن ها داخل گوشت اطراف ناخن می روند؟
چون ناخن خود را به صورت گرد کوتاه می کنید. برای جلوگیری از این بیماری ضروری است ناخن گیر را به صورت صاف و عمود روی ناخن قرار دهید و برای کوتاه کردن به ناخن گیر جهت ندهید.
منبع: آچاره