پلمپ ملک توسط شهرداری

به گزارش مجله نیلوفری، هرگاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و کسی با علم و آگاهی و از روی عمد آن ها را بشکند یا محو کند یا عملی مرتکب گردد که در حکم محو یا شکستن پلمپ تلقی گردد مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

پلمپ ملک توسط شهرداری

گاهی پلمپ واحدهای مختلف ملکی اعم از مسکونی، اداری و تجاری توسط شهرداری موجب اعتراض و نیز درخواست رسیدگی و پی گیری موضوع از طرف افراد می گردد. در واقع بعضی مراجع صلاحیت دار و ماموران و ضابطان به حکم قانون می توانند دستور پلمپ واحدهای مسکونی، تجاری و اداری را صادر نمایند. در خبرنگاران به آنالیز ابعاد حقوقی پلمپ ملک توسط شهرداری و همچنین نحوه برخورد با متخلفان این قانون پرداخته شده است.

مراجع صلاحیت دار برای پلمپ ملک

در قانون شهرداری ها مصوب 11/ 4/ 1334و اصلاحیه های بعدی آن به وضوح تاکید شده ماموران شهرداری می توانند، در صورت مشاهده یا اطلاع از تخلفات ساختمانی که بر خلاف مجوز و پروانه صادره باشد، موضوع را به کمیسیون مقرر در این ماده ارجاع دهند و در صورت صدور حکم به تعطیلی ملک متخلف، مکلف به اجرای حکم و پلمپ آن ملک هستند. تا زمانی که کمیسیون مذکور حکم به تعطیلی محل نداده و حکم مذکور مراحل قانونی خود را برای قطعی شدن طی نکرده باشد حق ندارند به تعطیلی یا پلمپ ملک مذکور اقدام نمایند. در غیر این صورت و با رعایت نکردن تشریفات مربوطه ماموران شهرداری از نظر مدنی و کیفری مسئولیت دارند.

برخورد قانونی با متخلف

طبق قانون هرگاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و کسی با علم و آگاهی و از روی عمد آن ها را بشکند یا محو کند یا عملی مرتکب گردد که در حکم محو یا شکستن پلمپ تلقی گردد مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. بنابراین اگر کسی پلمپ قانونی صورت گرفته را نادیده بگیرد و پلمپ را از بین ببرد مشمول مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی می گردد. اما باید در نظر داشت که اگر پلمپ صورت گرفته بدون حکم یا بدون مجوز قانونی از طرف مقام صالح صورت گرفته باشد از بین بردن آن پلمپ، جرم نیست. بنابراین تا زمانی قانون از پلمپ املاک توسط مأموران شهرداری حمایت می نماید که بر طبق قانون صورت گرفته باشد. و اگر ماموران شهرداری بدون داشتن حکمی مبنی بر تخریب یا تعطیلی محل مورد تخلف، اقدام به پلمپ غیر قانونی کردند مالک می تواند به جرم ایجاد مزاحمت و ممانعت از حق از ماموران شهرداری اعم از صادر نماینده و اجرا نماینده دستور شکایت کیفری کند. همچنین می تواند خسارت احتمالی وارد شده را با ارائه دادخواست حقوقی مبنی بر جبران ضرر و زیان، از متخلف بگیرد. زیرا همانطور که گفته شد فک پلمپ قابل مجازات و تعقیب آن است که به طور قانونی صورت گرفته باشد بنابراین در این مورد مالک محاکمه و تعقیب نخواهد شد.

نحوه پلمپ واحدهای تجاری

در حال حاضر شهرداری برای پلمب واحدهای تجاری از بلوک های سیمانی استفاده می نماید. بلوک هایی که گاه از سوی بعضی از صاحبان متخلف کنار زده شده و گاهی به دلیل قرار دریافت چند بلوک به روی یکدیگر، برای شهروندان خطرات زیادی را به همراه دارند. و باید در نظر داشت که خسارت دیده ها از سقوط بلوک می توانند شکایت نمایند. به دلیل نحوه پلمب ها، گاهی بلوک های سیمانی از سوی افراد متخلف کنار زده شده و افراد به راحتی در داخل مغازه های خود عبور و مرور می نمایند. اما اگر بلوک سیمانی به خاطر عبور به داخل مجموعه پلمب شده از سوی شخص متخلف کنار زده گردد، وی نمی تواند پس از آسیب دیدن ادعایی داشته باشد اما اگر شهروندی که هنگام عبور از خیابان به دلیل سقوط بلوک های سیمانی دچار آسیب گردد، مشکل وی قابل پیگیری خواهد بود.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 10 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nfliri.ir شناسه مطلب: 626

به "پلمپ ملک توسط شهرداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پلمپ ملک توسط شهرداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید